Stefan Kiessling scoret etter 39 sekunder, og Leverkusen slo Hertha Berlin 2-1 i Sascha Lewandowskis comeback som hovedtrener. Per Ciljan Skjelbred spilte 71 minutter for Hertha Berlin, mens Rune Almenning Jarstein satt på benken.

Kiesslings tidlige ledermål ble fulgt opp av en lobb fra tenåringen Julian Brandt. Sandro Wagner reduserte før pause, men Hertha Berlin måtte reise hjem uten poeng.

Seieren løftet Leverkusen til fjerdeplass. Det er hardt kamp om den siste mesterligaplassen. Leverkusen er ett poeng foran Wolfsburg, to foran Borussia Mönchengladbach og fire foran Mainz med fire kamper igjen å spille.

Hertha Berlin er på 10.-plass.

– Jeg er tror vi kan greie fjerdeplassen, men vi må fortsette å jobbe hardt, sa 17-årige Brandt til Sky TV.

Tilbake

Lewandowski trente Leverkusen sammen med Sami Hyypiä i et drøyt år fra april 2012, men så vendte han tilbake til klubbens ungdomsavdeling. Hyypiä fortsatte alene, men han måtte gå forrige uke etter at laget greide bare én seier på 12 kamper etter vinterpausen.

– Det var ikke vanskelig å komme inn i det igjen. Jeg kjenner laget godt, sa Lewandowski, som har ansvaret for resten av sesongen.

Tarik-seier

I dagens siste kamp feiret Hoffenheim sin 200. bundesligakamp, og den 100. på hjemmebane, med å slå Augsburg 2-0. Tarik Elyounoussi spilte fra start og var sterkt delaktig i det andre målet.

Sejad Salihovic scoret det første målet på frispark. Etter et hjørnespark ble Elyounoussis avslutning reddet på streken, men den danske midtstopperen Jannik Vestergaard satte inn returen.

Hoffenheim på 9.-plass rykket opp i ryggen på søndagens motstander, men det er trolig for langt fram til plassene som gir europacupspill. (©NTB)

Tysk 1. Bundesliga fotball søndag, 30. runde:

**Leverkusen – Hertha Berlin 2-1 (2-1)

Mål:** 1-0 Stefan Kiessling (1), 2-0 Julian Brandt (24), 2-1 Sandro Wagner (38).

29.377 tilskuere.

Per Ciljan Skjelbred spilte 71 minutter for Hertha Berlin, Rune A. Jarstein var ubenyttet reserve.

**Hoffenheim – Augsburg 2-0 (2-0)

Mål:** 1-0 Sejad Salihovic (19), 2-0 Jannik Vestergaard (41).