Lou Dickenson har vært Rosenborg hockeys største profil de to siste sesongene, og vært lagets fremste poengplukker. I øyeblikket sitter han og venter på marslønna på 60.000 kroner som klubben fortsatt skylder ham, samtidig som han også venter litt på et tilbud om en ny sesong i Trondheim.

— Familien trives i Norge, og jeg spiller gjerne en sesong til i eliteserien, sier han.

For dyr

Men canadieren kan bare glemme tilbudet fra Rosenborg. Spiller han i Norge neste sesong, er det ikke i Leangen arena.

— Lou Dickenson eller en type som ham vil ikke bli hentet inn. Ingen på laget vil kunne få de samme betingelsene som han hadde i fjor. Det går ikke. Umulig, sier administrerende direktør Per Jørgensen i Rosenborg elite.

Lokale stjerner

I stedet varsler Jørgensen en hardere satsing på lokale spillere.

— Vi ønsker i hovedsak å bygge laget rundt de spillerne vi har nå, og i tillegg hente hjem noen trønderske spillere som er minst like gode som noen av de utlendingene som har vært i Trondheim de siste årene. Lokale spillere skal være bærebjelkene og stjernene i klubben, sier han.

Wiig blir trener

I tillegg til Dickenson vil også en annen favoritt blant fansen være borte fra isen til neste sesong. «Tanksen fra Tiller», Thomas Wiig, legger skøytene på hylla. Forrige sesongs kaptein blir i stedet assistenttrener.