Tony Pulis' gutter tok seg to plasser opp på tabellen til niendeplass med trepoengeren, mens Burnley, som hadde ett poeng før kampen, rykket tre plasser ned til 12.-plass.

Det er ikke ofte Pulis får oppleve at noen av hans lag har scoret fire mål i Premier League. Mandagens kamp var bare tredje gangen det har skjedd.

Sean Dyche ledet sin 50. Premier League-kamp, men han hadde nok helst sett en bedre utgang på jubileet.

To på rad

Det var bare gått fire minutter da en crossball fra James Morrison via en litt klønete inntreden av Burnleys Dean Marney fant Matt Phillips inne foran mål.

Spissen banket ballen i nettet fra kort hold. Phillips scoret for annen kamp på rad for første gang i karrieren.

Morrison økte selv til 2-0 etter drøye kvarteret på en giftig kontring hvor Chris Brunt sendte fram ballen til Solomon Rondon som igjen fikk sendt den videre til skotten.

Darren Fletcher fikk også være med på moroa da han gjorde 3-0 med åtte minutter igjen til sidebytte. Phillips sto for forarbeidet da han fant midtbaneveteranen helt alene på bakre stolpe.

Hjemmelaget hadde også to-tre andre gode muligheter som kunne endt med mål. Burnley var farlige kun en gang på en dødball på stillingen 1-0, men Ben Foster fikk reddet med nød og neppe.

Kontroll

Kampen fortsatt i samme gate ut over etter hvilen. Hjemmelaget fikk spille mye og hele tiden sette Burnley-forsvaret under press. Det ble imidlertid bare én scoring til.

Det skjedde etter 64 minutter da Allan Nyom kom seg fri på kanten og sendte ballen ut i 45 grader. Burnley-forsvaret tok seg nok en gang en liten pause, slik at Rondon fikk god tid til å vende seg om og skyte mellom beina på sin oppasser og i mål. (©NTB)