Bayer Leverkusen knuste tabelljumbo Stuttgart 4-0. De klatret forbi Borussia Mönchengladbach og opp på 3.-plass, en plassering som gir mesterligafotball i tysk Bundesliga.

Håvard Nordtveits lag må dermed vinne sin kamp søndag mot Hannover skal de beholde plassen som kan gi dem innpass i Europas gjeveste turnering.

Godt mulig var det at Leverkusen sendte et skremmeskudd i retning Gladbach med en imponerende 4-0-seier hjemme mot Stuttgart fredag.

Den brasilianske backen Wendell satte inn 1-0 etter 32 minutter, før spissen Josip Drmic doblet ledelsen bare fire minutter senere.

Tidlig i annen omgang la vertene all tvil til side om hvor de tre poengene skulle ende. Karim Bellarabi la på til 3-0 kun fem minutter ut i omgangen, før Drmic fastsatte sluttresultatet til 4-0 kun åtte minutter senere.

– Det var hardt arbeid i omtrent en halvtime i starten, men så fortjente vi seieren. Åpenbart gjør det å score to mål at du føler deg enda bedre, sa Drmic.

Leverkusen står med 42 poeng etter 25 kamper, mens Borussia har 41 etter 24 oppgjør. Schalke og Augsburg følger på 5.— og 6.-plass med 38 poeng og 24 spilte kamper.

Stuttgart ligger sist med 20 poeng. De har fem poeng opp til sikker plass før alle kampene i runden er ferdigspilt.

– Det er ikke lett, men vi må akseptere nederlaget. Hvis jeg føler at spillerne ikke tror på meg lengre, vil jeg trekke meg, sa Stuttgart-sjef Huub Stevens.