MÅLSCORER: Niklas Unger Nilsen puttet på til 2-0. Foto: Ole Martin Wold

Rosenborg hockey – Stjernen 2-0 (0-0, 1-0, 1-0):

TRONDHEIM (adressa.no): Inge Stokvik gjorde comeback og Niklas Unger Nilsen scoret det avgjørende målet da Rosenborg slo Stjernen 2-0 i Leangen Ishall torsdag kveld.

Med seieren holder trønderne Fredrikstad-laget komfortabelt under seg på tabellen i jakten på den viktige 8. plassen som gir sluttspillplass.

Rosenborg er nå nummer 6, foran Frisk Asker på innbyrdes oppgjør.

God Rosenborg-åpning

Hjemmelaget åpnet klart best, og trykket ordentlig til i to minutters overtallsspill etter bare 12 sekunders spill i Leangen ishall.

Den muligheten ble ikke utnyttet, heller ikke de neste minuttene i en halv periode hvor Rosenborg var sin store tabellkonkurrent overlegen.

Fredrikstad-laget kom bedre med de siste ti minuttene, uten å gjøre Rosenborg-keeper Brady Hjelle veldig utrygg.

Perioden ble målløs.

Stjernen vant skuddstatistikken 8-7 i 1. periode.

Etterlengtet scoring

Etter en sen Ilya Dubkov-utvisning i 1. periode, startet Stjernen i overtall i den 2. Etter et drøyt minutt ble også Markus Noteng utvist, til voldsomme protester i hallen.

Rosenborg klarte å stå imot.

Med ni minutter igjen å spille av perioden ble Inge Stokvik, kveldens «comebackkid» som egentlig la opp etter forrige sesong, også utvist. Rosenborg klarte seg i undertall igjen.

Etter over en halv kamp med til tider svært svak hockey i Leangen, kom endelig den forløsende scoringen.

Jack McNamara var sist på pucken, etter pasninger fra av Joakim Erbe og Inge Stokvik. Da sto det 1-0 til Rosenborg.

Med ett minutt igjen av perioden ble det ampert etter knuffing helt nede ved Hjelles målgård. Hjemmepublikummet var ikke spesielt begeistret over at Rosenborg måtte spille i undertall etter situasjonen.

Skuddstatistikk i 2. periode: 10-16

Unger Nilsen matchvinner

Etter Jamie Milams 2+2-utvisning på slutten av midtperioden (Stjernen fikk én tominutter etter episoden i 2. periode), måtte Rosenborg også starte den siste med én mann mindre.

Det var likevel hjemmelagets Lou Dickenson som fikk periodens første mulighet. Han misbrukte sjansen alene med keeper.

Etter nok en episode med småknuffing etter to minutters spill, var det Stjernen som fikk 2+2 minutters utvisning. Hjemmelagets Lou Dickenson måtte også sette seg i boksen, men Rosenborg fikk spille i overtall.

Akkurat idet Stjernen ble fultt lag, økte Rosenborg til 2-0. Niklas Unger Nilsen scoret målet, Inge Stokvik og Greg Jacina assisterte.

Selv om Inge Stokvik ble utvist på nytt, skjedde det ikke så mye mer i Leangen og Rosenborg vant 2-0. Skuddstatistikk i den siste perioden: 9-9