Fem kamper fra start. Byttet ut i fire av dem. I tre av dem byttet ut allerede ved pause. Null scoringer. Dette er tallene som geiper mot Veigar Páll Gunnarsson etter over halvspilt serie.

I går, etter en lett treningsøkt med reservene, gikk Gunnarsson inn til møte med trener Martin Andresen.

I det rundt 15 minutters lange møte ble islendingens rolle i laget diskutert.

Etter kampen mot Stabæk søndag, der han ble tatt av banen etter 45 minutter, delte han ut sin frustrasjon over lite spilletid siden overgangen fra Bærumsklubben i fjor sommer.

— Det er forskjellige roller i laget som skal fylles, og det er de som fyller rollene best som spiller. Det er dét som er rettferdig. Det spiller ingen rolle hva du heter, hva du har gjort før eller hvor mye du tjener, sa Andresen til Aftenposten.

(Artikkelen fortsetter)

Veigar Páll Gunnarsson (t.h.) i kamp med Stabæks Bjarni Olafur Eiriksson sist søndag. Der fikk VIF-spissen bare spille de første 45 minuttene og sa klart fra til media etterpå hva han mente om behandlingen han får av Martin Andresen. (Foto: NTB Scanpix)

— Ingen klippekort

Gunnarsson var tung og ute av form da sesongen startet. Han ble satt på et treningsprogram for å gå ned i vekt. Siden har han gått ned flere kilo, men han sliter fortsatt med å finne tilbake til den formen som gjorde ham til «assistkongen» over flere sesonger.

— Det er sikkert noen justeringer også vi kan gjøre for å få mer ut av ham, men det er hovedsakelig spillerens ansvar å være i form. Det er begrenset hvor mye tid vi kan gi en spiller til å spille seg i form. Det er ikke slik at du får spille i 90 minutter uansett hvor dårlig du presterer, fortalte Andresen.

Gunnarsson ga uttrykk for at måten Vålerenga spiller på ikke får ut det beste av ham.

— Hele klubben kan ikke tilpasse seg én spiller. Veigar må tilpasse seg nye omgivelser, sa treneren.

— Er det slik at han ikke taklet overgangen fra å være den store stjernen til å bli én av flere?

— Det blir spekulasjoner. Men det er klart at det er en overgang fra Stabæk til VIF, og det er flere som ikke har taklet den overgangen. Hos oss er det stor konkurranse om plassene, og fra Stabæk er han kanskje ikke helt vant med at det stilles like tøffe krav som her.

Andresen innrømmet at Gunnarsson ikke har levert som forventet. I vinter ble han dyrket i sin favorittrolle bak spissen, men Veigars sviktende form gjorde at planene måtte endres.

- Retningslinjer

Andresen mener kritikken etter seieren var dårlig timet, og han ser helst at Gunnarsson i fremtiden går «tjenestevei» når han har ønsker om forandringer.

— Vi har retningslinjer for hvordan det skal gjøres her i klubben, men det er vel nytt for ham det óg, sa han.

- Men han har vært her i ett år nå?

— Ja ... kanskje det ikke er så nytt, da.

Gunnarsson selv ønsket ikke å utdype noe nærmere i går.

— Jeg tror det er best at jeg ikke sier noe, hvis ikke blir det bare problemer, sa han.