FRANKRIKE — SVERIGE 2-1

Paul Pogba scoret i sin andre landskamp på rad da Frankrike snudde til 2-1-seier mot Sverige i VM-kvalifiseringen fredag.

Dagens vakreste scoring var det imidlertid svenske Emil Forsberg som sto for. På direkte frispark fra nærmere tretti meter sendte 25-åringen i vei et skudd som flakket fram og tilbake og lurte Hugo Lloris i Frankrike-målet.

– Det er surt. Det var en bra følelse akkurat da, men det hjelper dessverre ikke, sa Forsberg til Kanal 5 etter kampen.

Men etter 58 minutter utlignet hjemmelaget på Stade de France. Paul Pogba raget høyest i feltet etter frispark fra venstre og headet inn utligningen via treverket. Det var Manchester United-spillerens andre landslagsmål på like mange kamper.

– Det er farlig å slippe inn et mål så fort etter at vi har scoret, sier Forsberg.

Svenskene føler seg nok snytt for poeng etter Frankrikes 2-1-mål ikke mange minuttene etter. En lang ball ble slått mot Antoine Griezmann, som så ut til å være i offside. Flagget var imidlertid nede, og keeper Robin Olsen fikk kun slått ballen ut i feltet. Der ventet Dimitri Payet som enkelt satte inn 2-1 i det høyre hjørnet.

Innbytter Isaac Thelin fikk en kjempesjanse for svenskene på slutten etter å ha blitt spilt gjennom av Ola Toivonen, men det ville seg ikke for bortelaget.

– En heroisk match av spillerne, sa Sveriges landslagssjef Janne Andersson etter kampen.

– Vi viser at vi kan måle oss med de aller beste. Det er jo utrolig viktig for selvtilliten til spillerne og for meg.

Dermed beholder Frankrike ledelsen i gruppe A med ti poeng på fire kamper. Våre naboer i Sverige følger nærmest med sju. Nederland, som ikke kom til EM i Frankrike, er nummer tre med fire.