— Det gleder meg enormt at Queens Park Rangers er tilbake i Premier League. Samtidig forbauser det meg at klubben ikke har investert i flere spillere for å beholde plassen , sier Les Ferdinand.

Ferdinand er utvilsomt en av de største profilene som noensinne har akslet den blåhvite QPR-drakten, og følelsene for gamleklubben er fremdeles sterke. Overfor BT legger imidlertid ikke den tidligere målmaskinen skjul på at han spår en tøff sesong for Petter Vaagan Moen og Queens Park Rangers.

– Vet ikke hva eierne vil

- Det som både skuffer, og overrasker, meg mest at ikke klubbens velstående eiere har stilt betydelige midler til disposisjon for Neil Warnock. Klubben har ventet så lenge på å komme tilbake i Premier League, og nå som de endelig er tilbake i det gode selskap er det vanskelig å forstå hvorfor de ikke handler inn flere kvalitetsspillere for å styrke laget og dermed trygge tilværelsen , sier Ferdinand.

Spissen som banket inn mål på bestilling for Hoops på 1980- og 90-tallet mener det er vanskelig å bli klok på hva eierne i QPR vil med klubben.

— Da de nye eierne kom inn, særlig Lakshmi Mittal var det mange som hadde regnet med store investeringer i nye spillere og umiddelbar suksess. De fleste regnet med at QPR skulle gå rett opp i Premier League, men de store investeringene uteble og Championship er en av de tøffeste fysiske ligaene i verden og følgelig veldig vanskelig å rykke opp fra, sier Ferdinand.

Formel 1-bossene Bernie Ecclestone og Flavio Briatore overtok aksjemajoriteten i QPR i august 2007. Overtakelsen skjedde etter en lengre periode med solid finansiell turbulens, inkludert en periode der QPR ble satt under administrasjon. Bare noen uker etter, møtte de to ferske QPR-eierne den styrtrike indiske stålmagnaten Lakshmi Mittal. Han ble raskt overtalt av duoen Briatore/Ecclestone, samt sin egen svigersønn Amit Bhatia, til å investere i klubben. Mittal er ifølge Forbes, god for om lag 220 milliarder norske kroner, og følgelig Storbritannias rikeste mann. Summene han har brukt på QPR er imidlertid for lommerusk å regne for en mann som Mittal.

- Det virker som om det har vært en del bråk i kulissene og på styrerommet. Om det får vedvare, blir jobben ekstra vrien for Neil Warnock. Det er tøft nok å være nyopprykket om en ikke må ta en rekke andre hensyn også , sier Ferdinand.

For å gjøre hele eierskapsstrukturen i QPR enda mer komplisert, har gründeren av lavpris flyselskapet AirAsia, Tony Fernandes, kommet på banen. Han skal ha blitt enig med Ecclestone om å kjøpe til sammen 51 prosent av aksjene i QPR, men i skrivende stund er ingen avtale undertegnet.

Hyller Warnock

Ferdinand legger imidlertid ikke skjul på sin beundring for den jobben Neil Warnock gjorde med Vaagan Moens klubb forrige sesong.

— Han har vært fantastisk for klubben, og han har brakt stabilitet til QPR, noe de ikke har hatt for mye av de siste årene, men det vil bli en tøff sesong for QPR, selv om de skulle få en god start. Både Hull, Burnley og Blackpool har de siste sesongene startet veldig bra, men falt av utover i sesongen. Jeg frykter det kan skje med QPR også uten flere forsterkninger, spår Ferdinand.

Den tidligere landslagsspissen, som i dag er spesialtrener for angriperne til Tottenham har allerede merket av oppgjørene mellom Spurs og QPR i kalenderen.

— Jeg gleder meg til å komme tilbake til Loftus Road. Det er en plass der jeg fikk mange gode minner og det var i den klubben jeg fikk et navn, sier han. I disse dager er imidlertid Ferdinand mest opptatt av Tottenhams forberedelser til den nye sesongen og han tror det vil bli tettere i toppen enn noen gang tidligere.

— Ekspertene sier alltid det, ler han, før han legger til: - Men i år har de grunn til det. Manchester United, Chelsea er selvskrevne, men også Manchester City, Arsenal og vi i Tottenham har Champions League som et mål. I tillegg har Liverpool forsterket laget betraktelig. Både kampen om ligagullet og Champions League-plassene kan bli tøffere enn på lenge, sier Ferdinand.