Han var Branns beste spiller og forsvant i sommer til Leeds United for rundt tre millioner kroner. Jamaicanske Austin har allerede rukket å markere seg hos den underpresterende storheten i Yorkshire. Senest tirsdag kveld scoret han for Leeds i ligacupen mot Oxford.

Austin spiller fast som defensiv midtbanespiller og har allerede vist nok til at Leeds-kommentator Phil Hay i Yorkshire Evening Post mener han er et kupp.

— Spesielt hvis du holder hans prestasjoner opp mot prisen. Han kostet 250.000-300.000 pund. Da fremstår han som et kupp. Jeg vet Neil Warnock vurderte å kjøpe ham da han hadde jobben i QPR. Den gangen kostet han rundt to millioner pund. Om han er så god, vet jeg ikke. Men til denne prisen, er det en meget, meget god signering, konkluderer Hay.

- Fansen elsker ham

Leeds har fått en relativt god start i Mesterskapsserien. Klubben har gjort mange kjøp, men Austin peker seg ut som ett av de viktigste, mener Hay.

- Han er en rollespesialist som defensiv midtbanespiller. Spørsmålet da han kom, var om han ville klare å håndtere overgangen til tempoet og den engelske stilen. Det har han klart helt utmerket. Fansen elsker ham allerede. Han er sterk, takler glimrende og knallhardt og liker åpenbart å patruljere foran forsvaret som en ekstra forsvarslinje, roser Hay.

Ikke mange crossere

I Bergen var crossballene hans velkjent, men dette aspektet av spillet hans, har man ennå ikke oppdaget i England.

— Han slår ikke mange crossere her, men så spiller heller ikke Leeds på den måten. De angriper mye gjennom midten. Hans rolle i Leeds er mest defensiv. De har signert en del gode forsvarere, så de har fått orden på forsvarsspillet. Der er Austin en ren bonus – han gjør forsvarsspillet mer solid ved at han dekker opp foran dem, analyserer Hay.