Frida Wallberg vil aldri gå inn i ringen igjen. Boksekarrieren er over etter at hun ble rammet av hjerneblødning fredag kveld.

Lørdag lå hun fortsatt i kunstig koma på sykehuset, men kjæresten hennes sier til nyhetsbyrået TT at situasjonen er stabil.

– At hun holdes i koma har ingenting med tilstanden å gjøre. Blodtrykket, trykket i hjernen og pulsen er bra, men det er viktig at hun får maksimalt med hvile. Sakte, men sikkert kommer hun til å bli vekket, sier Robert Stridsberg.

Det var i den åttende runden av VM-tittelkampen mot Diana Prazak at den svenske jenta ble slått i kanvasen to ganger. Etter den siste nedslagningen kom seg opp på beina igjen og gikk selv til ringhjørnet, men der ble hun dårlig og ség sammen.

Hun fikk oksygen og ble kjørt til sykehus, og legene kunne der konstatere at hun hadde pådratt seg hjerneblødning. Hun ble operert sent fredag kveld.

– Vi følger de internasjonale amatørboksereglene i Sverige, og disse reglene forteller at det er forbudt å bokse om bokseren har hatt en hjerneblødning. Derfor er karrieren hennes over, og det er vel bare fornuftig, sier Robert Ludwig. Han er medisinsk ansvarlig for proffboksingen i Det svenske bokseforbundet.

Frida Wallberg har tidligere ønsket å møte Cecilia Brækhus i en skandinavisk tittelkamp. Brækhus satt ringside på stevnet fredag, men må konstatere at noen kamp mellom dem nok aldri kommer på tale etter den kraftige nedslagningen.

(©NTB)