Brann har ennå ikke erstattet Bentley som ble solgt i vinter, og dersom i tillegg Bård Finne forsvinner fra klubben i sommer, ser det nakent ut på topp. Derfor har Brann begynt å kartlegge alternativer, og en av dem som er blinket ut, heter ØyvindHoås. Sarpsborgs angriper har tidligere avvist en rekke forslag om klubbskifter, men skal nå være vesentlig mer åpen for å flytte på seg enn tidligere.

Rune Skarsfjord bekrefter interessen.

-  Ja, jeg har veldig sansen for ham. Han er ulik de spillerne vi har i troppen , sier Skarsfjord.

-  Men han vil kanskje ikke?

-  Nja, jo, han er jo litt spesiell på slike ting. Dette er jo en spiller jeg har prøvd å hente en fire-fem ganger, helt fra jeg var trener i Haugesund. Det er en spiller jeg kjenner godt, og han kunne gitt oss noe veldig annerledes , sier Brann-treneren.

-  Noe annerledes

Hoåshar under seks måneder igjen av kontrakten sin med Sarpsborg 08. Spissen, som har sensasjonell teknikk med tanke på at det er rundt to meter fra pannelapp til hæl, er i dialog med sarpingene om forlengelse.

-  Vi har mistet Bentley og hvis Bård (Finne) også nå drar, så har vi behov for noe utover høsten.

—  Har han gitt dere noe svar?

-  Det må du nesten høre med Rolf-Magne (Walstad, sportsadministrator) om, men det der kommer sikkert til å gå hele veien. Det er ikke sikkert det skjer noe før overgangsvinduet stenge r, påpeker Skarsfjord.

Han understreker at når han nå ser etter spillere, så er det spillere som innehar attributter eller kvaliteter man ikke allerede har i dagens tropp.

-  Hvis det vi får tilgang til er en Bosman-spiller, vil jeg se etter noe annerledes. Det kan være fryktelig fart eller høyde, for eksempel - noe annet enn det vi har.

- Åpen for klubbskifte

Hoåsrepresenteres av spiller­agenten Kent Karlsen. Han har ikke akkurat jobbet overtid medHoås, i og med at spilleren lenge har avvist alle tilnærmelser og valgt å bli værende i Østfold. Angriperen har en uvanlig tilnærming til fotball, sier agenten.

—  Han må få være den han er, uten for mye press og slikt. Øyvind er toppidrettsutøver og meget seriøs som fotballspiller, men er klar på at han har prioritert familie og utdannelse høyt. Nå har han ett år igjen av lærerskolen, og han er åpen for å gjennomføre et klubbytte nå. Mer åpen enn hva situasjonen har vært tidligere, sier Karlsen.

-  Har han en avslappet holdning til fotballen?

—  Ja og nei. Han er åpen på at det er viktigere ting i livet enn fotball, samtidig skal ingen tvile på at han er en seriøs utøver.

-  Hvordan stiller han seg til interessen fra Brann?

-  Jeg har hatt en samtale med Rolf-Magne Walstad om dette temaet, og vi er enige om å holde en rolig dialog om dette fremover. Øyvind er ikke den som forhaster seg, og han vil nok bruke tid på å bestemme seg rundt fremtiden.

Hoåshar i Sarpsborg dannet en fryktet spissduo sammen med Martin Wiig. Moldenseren er 203 centimeter høy, men er ikke bare en hodespesialist. Han har spesielt gode egenskaper som tilrettelegger på topp. Hans beste sesong for sarpingene var i fjor da han laget 13 mål og serverte elleve målgivende for laget som rykket opp fra 1. divisjon.

- Vi har snakket med Kent, og vet atHoåshar seks måneder igjen av kontrakten, og kanskje ser for seg å flytte på seg. Utover det har jeg ingen kommentar , sier Rolf-Magne Walstad.