En måned før planen har Dennis Sveum klart å kjempe seg tilbake fra sin lårskade, og er i troppen når Oilers møter Lillehammer torsdag kveld.

I fjor satt en skulderskade Dennis Sveum på sidelinjen helt til 25. oktober. Derfor var Oilers-backen langt nede da han i sommer fikk beskjed om at et avrevet muskel i låret kunne ødelegge halve årets sesong også.

— Jeg ble ganske deppa da jeg fikk beskjed om at jeg var skadet igjen. Den første prognosen sa at jeg ikke var tilbake før jul, og deretter var det snakk om november. Nå er jeg klar allerede i september, og det er en bonus, sier Sveum til Aftenbladet.

26-åringen er med i troppen mot moderklubben Lillehammer i DNB Arena i kveld.

— Jeg gleder meg veldig til å spille, og føler meg så godt som 100 prosent. Nå har jeg trent livet av meg i lange perioder, så dette er så bra som det kan bli. Det er dette jeg har jobbet mot hele tiden.

Det er rett og slett veldig deilig når man legger ned mye trening, og ser at man får igjen for det.

Trener Petter Thoresen er selvsagt glad for å ha backen tilbake igjen.

— Dennis er klar til kamp for første gang, og det passer veldig fint. Da blir det litt konkurranse på backsiden også. Nå er det bare Nick Schaus på skadelisten av dem som skulle spilt. Unge Anders Henriksen har strekt et leddbånd, og forhåpentligvis ikke noe mer enn det, men han skulle ikke spilt mot Lillehammer likevel, sier Thoresen.