Manager Ronny Deila var jublende glad etter at Celtic sikret avansement til semifinalen i den skotske cupen i går. Men en situasjonen på tampen av oppgjøret mot Dundee United, fikk nordmannen til å fyre seg opp.

KRAFTIGE REAKSJONER: Taklingen fra Ryan McGowan fikk John Guidetti (nr. 2 fra høyre) og resten av Celtic-spillerne til å rase. Foto: Ap

Dundee-forsvarer Ryan McGowan hoppet inn med begge føttene i en takling på Celtics 18 år gamle midtbanespiller Liam Henderson, og ble utvist.

– Unødvendig og idiotisk

– Det var rødt kort. En idiotisk takling. Vi må få slike ting ut av fotballen, sier Ronny Deila, ifølge Daily Record.

Den norske manageren mener taklingen kunne ødelagt ungguttens fotballkarriere.

Liam Henderson er et av de største talentene i skotsk fotball. Foto: NTB scanpix

– Det var en unggutt prøvde på et triks nede i hjørnet. Han (McGowan) kunne bare stått der og holdt ham på utsiden i stedet for å gå inn med begge føttene. Han kunne skadet ham for resten av livet. På stillingen 3-0 må det ha kommet av ren frustrasjon, sier Celtic-sjefen.

Trippeldrømmen lever

Deilas menn vant til slutt 4-0 og gikk enkelt videre til semifinalen i den skotske cupen. Der møter Glasgow-laget Inverness, før et lag fra nivå to i Skottland – Hibernian eller Falkirk – eventuelt venter i finalen.

— Jeg er henrykt over kampen. Vi spilte med veldig høyt tempo i store deler av oppgjøret, skapte sjanser og burde fått mål nummer to tidligere, sa Deila etter 4-0-seieren.

Dermed lever Deilas drøm om ”the Treble” i beste velgående, for også i serien ligger Celtic meget godt an. Serielederen har en luke på tre poeng ned til serietoer Aberdeen og én kamp mindre spilt.