Vikings Veton Berisha (t.h.) feirer 0-3 i eliteseriekampen mellom Aalesund og Viking på Color Line Stadion. Foto: NTB scanpix

Mot Aalesund var Berisha nok en gang Vikings beste. Arbeidsinnsatsen han la ned i løpet av 90 minutter var rett og slett imponerende. Som førsteforsvarer jaget han Aalesund-spiller fra skanse til skanse. I duellene la han ingenting i mellom og de gangene han fikk muligheten foran mål var han dødelig effektiv. To nye mål og to målgivende pasninger gjør ham akkurat nå til eliteserien heteste spiller. Om 36 dager går kontrakten til 20-åringen ut. Hva som skjer etter det vet han ikke. Viking ga ham tilbud om en forlengelse ut sesongen, men Berishas svar har vært at han ønsker å avvente og se hva slags tilbud det dukker opp fra utlandet.

Til Aftenbladet innrømmer han at det blir vanskeligere og vanskeligere å forlate Viking i sommer.

• Jeg skal være ærlig å si at dette ikke er noe tidspunkt jeg har lyst til å forlate Viking på. Siden vi har spilt så mange kamper har jeg ikke tenkt så mye på det, men de siste dagene har jeg kjent litt på situasjonen. Det frister å bli værende ett halvt år til og det er på ingen måte uaktuelt. Vi vinner kamper og det er utrolig kjekt å være Viking-spiller for tiden. Jeg tror heller ikke det vil gjøre meg mindre attraktiv om jeg blir værende og vi fortsetter å prestere som nå, sier Berisha til Aftenbladet.

Herjer

For akkurat nå herjer Viking og Berisha. Seieren over Aalesund var lagets tredje strake seier og den femte på de seks siste kampene. Med 19 poeng ligger laget på en 4. plass på tabellen og laget er for alvor med og kjemper i toppen.

• Vi er virkelig i flytsonen for tiden. Dette var ingen 4-0-kamp og vi skal være glade for at vi ikke ble straffet av Aalesund i første omgang, men vi ber ikke om unnskyldning for at det ble 4-0, sier en glisende Kjell Jonevret til Aftenbladet.

- Hvor viktig blir det å beholde Berisha?

• Vi har ikke gitt opp å beholde ham, men forlater han oss må vi bare gjøre det beste ut av situasjonen. Jeg tror Berisha for tiden nyter livet. Velger han å forlate oss håper jeg det blir til en klubb der han kan fortsette utviklingen sin, sier Jonevret.

Jonevret har rett i at kampen i Ålesund ikke var en typisk 4-0-kamp, men det er imponerende av Viking å dra i land en slik seier på en dag der ikke alt stemmer, og motstanderen til tider dominerte spillemessig.

Vikings start på kampen var mildt sagt forferdelig. Laget hang i tauene fra første sekund, og de skal være glade for at hjemmelaget ikke klarte å utnytte overtaket de hadde de første 25 minuttene.

Nigeriansk gull

Samtidig skal Viking takke seg selv for at klubben i vinter våget å bruke 2,3 millioner kroner på Suleiman Abdullahi og Samuel Adegbenro.

Den investeringen kan bli den beste klubben har gjort på veldig mange år. Mot Aalesund ble spisskompetansen deres nok en avgjørende.

Da Viking hadde ridd av stormen i første omgang, sendte Abdullahi dem i ledelsen med en scoring som nærmest kom ut av intet.

Da Viking igjen hang i tauene i andre omgang dukket Adegbenro opp, kjørte karusell med Aalesund-forsvaret og serverte Berisha 2-0-scoringen.

• De har en imponerende spisskompetanse. I dag var i tillegg Samuel veldig god defensiv og jeg synes Suleiman blir bedre og bedre for hver kamp, skryter Jonevret.

Nå venter toppkamp mot Vålerenga på Viking stadion kommende søndag.

• Da håper jeg virkelig folk kommer og støtter oss. Vi har det utrolig kjekt for tiden og kampene mot Vålerenga bruker alltid å bli underholdene. Jeg gleder meg, sier Jonevret.