Hamilton – Celtic 1-2

Celtic er bare poenget bak Aberdeen etter at Hamilton ble slått 2-1 borte søndag. Ronny Deilas menn kjempet seg tilbake fra 0-1. Det hådde gått skotske medier hus forbi at Stefan Johansen ikke skulle spille kampen.

Celtic-manager Ronny Deila nærmer seg tabelltopp i Skottland. Foto: Reuters

Ifølge trener Ronny Deila sliter Stefan Johansen med ryggplager — få dager før Norges skjebnekamper i EM-kvalifiseringen mot Malta og Italia.- Stefan har slitt med ryggen i nesten to måneder, så det har vært litt opp og ned og det har påvirket ham. Fredag følte han seg mye bedre, men så fikk han en trøkk på trening, sier Deila ifølge HITC.com.

Svein Graff, pressesjef for det norske herrelandslaget, forteller at landslagsledelsen har vært i kontakt med Celtic.

— Ifølge det medisinske støtteapparatet (Celtics, journ. anm.) er han kampklar lørdag (mot Malta, journ. anm.), sier Graff til Aftenposten.

Rodde seieren i land

Gramoz Kurtaj ga Hamilton ledelsen over Celtic søndag etter bare fire minutter, men to mål på kort tid før pause ga Celtic en svært viktig seier.

Dedryck Boyata utlignet på dødball etter 26 minutter, og seks minutter senere ble Leigh Griffiths matchvinner da han stanget inn et innlegg.

Etter pause forsvarte Celtic seg godt, og den regjerende seriemesteren rodde seieren i land.

De tre poengene gjør at de bare er poenget bak serieleder Aberdeen etter ti kamper. Aberdeen ble knust hele 5-1 på hjemmebane av middelhavsfarer St. Johnstone lørdag, og har tapt to kamper på rad.