En kamp om gangen. Det er vanligvis suksessoppskriften i fotball. Kjedelig? Ja, gørr kjedelig.

Men gjett om det gjør susen – for Brann! Vi journalister har fått det svaret hver gang vi har nærmet oss Brann-ledere, trenere og spillere i høst. De tenker kun på det som skal skje i neste kamp. Ingen vil snakke om kampen etter det, neste uke, eller neste måned.

Brann-spillerne har funnet oppskriften. Bra er det. La oss journalister, tilhengere og tallknusere snakke om det som skal de neste ukene, de neste kampene, i de neste slagene.

– Brann vinner de neste tre kampene og rykker opp.

foto
Tore Strand.

Nei, de ordene kom ikke fra noen Brann-spillere. Kun fra en av oss. Vi som teller poeng og prøver å se i glasskulen. Den som har lengre varighet enn kun den neste 90-minutteren.Og vi drømmer om en George Best, en Ivar Hoff, eller en Nils Arne Eggen. Fotballpersonligheter der det ene gullkornet etter det andre trillet ut.

– Det kan hende han er skada, eller sitter hjemme og fletter kurver, svarte Ivar Hoff da han fikk spørsmål om en spiller som manglet på en trening.l

Hadde Lars Arne Nilsen sagt noe slikt, hadde vi ryddet førstesiden.

DOODO:

I Trondheim er de langt bedre vant med trenere som har sansen for en kjapp replikk.

– Det er ikke lurt å gå ut defensivt mot oss på Lerkendal, vet du. Det er som å sende Salman Rushdie på sykkeltur i Teheran, kom det fra Nils Arne Eggen foran et Lerkendal-oppgjør.

En som lurte de fleste på banen, viste også overskudd utenfor.

Manchester United-legenden George Best var pikant og frekk som få da han uttalte følgende.

– Dersom valget hadde stått mellom å score mot Liverpool fra 40 meter på Anfield eller ligge med Miss World, ville det vært vanskelig å velge. Heldigvis har jeg gjort begge deler.

Inntil videre lever jeg godt med politisk korrekte Brann-svar. Også i de fire siste rundene. For så lenge Brann vinner fotballkamper og har stø kurs mot opprykk, er selv vi journalister med postadresse Bergen godt fornøyde.

– En fotballtabell er det ærligste som finnes, sa Ivar Hoff.

Korrekt. For å komme øverste der må en rett og slett – ta en kamp om gangen!