WIGAN — BIRMINGHAM 0-0

Det ble verken mål på gjestene fra Birmingham eller vertene Wigan i løpet av de 90 minuttene med fotball. Gledelig var det heller ikke for Wigan at Rogne måtte ut før halve førsteomgangen var unnagjort. Ryan Shotton måtte ta nordmannens plass i forsvarsrekka.

Birmingham fikk Manchester United-innleide Jesse Lindgard utvist etter 62 minutter, uten at Wigan klarte å utnytte det.

Leicester til topps

Mens både Wigan og Birmingham kjemper midt på tabellen har det utviklet seg et drama i toppen. Leicester inntok torsdag tabelltoppen foran Burnley. For Leicester gjorde akkurat det de trengte hjemme mot Reading. David Nugent scoret kampens eneste mål på straffe.

Burnley hadde med seier hatt tabelltoppen med ett poeng, men Middlesbrough ble for tøffe. Emmanuel Ledesma sendte «Boro» opp i 1-0 etter 24 minutter, noe som holdt til seier.

QPR innehar fortsatt 3.-plassen på tabellen, etter at de røk med 0-2 for Nottingham Forest torsdag. De kunne med seier klatre opp à poeng med Leicester, men det sørget Greg Halford og Andy Reid for at ikke ble tilfellet.

Nottingham klatret for øvrig fra 8.- til 5.-plass, ni poeng bak serieleder Leicester.

Norske innbyttere

Marcus Pedersens Barnsley sliter tungt og er tabelljumbo. De klarte heller ikke få poeng på Boxing Day. Med Pedersen på benken fra start ble det 0-1-tap hjemme for Bolton. Nordmannen fikk spille de fire siste minuttene, men klarte aldri å utligne Neil Danns ledermål.

Også Joshua King måtte starte på benken torsdag. Hans Blackburn spilte en målløs kamp mot Sheffield Wednesday. King kom inn etter pause, uten at det gjorde utslag for vertene.