Therese Johaug så lenge ut til å ta sin første verdenscupseier for sesongen, da hun på de første passeringene ledet med flere sekunder på resten av verdenscupfeltet.

Men mot slutten av løpet våknet superkreftene til Marit Bjørgen. Med en imponerende sisterunde gikk hun inn forspranget til Johaug, og knuste 25-åringen fra Dalsbygda med hele 13 sekunder.

— Jeg er veldig fornøyd med mitt eget løp. Selv om jeg lå bak, så ble jeg ikke stresset. Jeg klarte å ha fokus på meg selv, sier Bjørgen til VG.

Seieren på 15 kilometeren i Davos var Marit Bjørgens andre for sesongen.

God norsk dag

I det hele tatt var det en glitrende norsk dag i løypene i Sveits. Marit Bjørgen presset lenge Johaug om seieren, men gikk til slutt inn på en andreplass.

Norge var også veldig nære trippelseier. Kristin Størmer Steira trives nemlig også godt i motbakkene i Alpene, og jaktet lenge enn pallplassering i sin favorittstilart.

Dessverre ble det tøft for Steira mot slutten. 32-åringen fra Mo i Rana tapte tid på sisterunden, og måtte seg seg slått av svenske Charlotte Kalla. Steira endte dermed på en 4.-plass, 53 sekunder bak. Kerttu Niskanen fra Finland ble nummer fem.

Astrid Urenholdt Jacobsen ble nummer åtte, mens Heidi Weng fulgte på plasseringen bak.

Vibeke Skofterud fikk også en oppløftende opplevelse i skisporet. Hun ble til slutt nummer 16. ## Kowalczyk-sprekk

Justyna Kowalczyk hadde en langt hardere dag i Sveits enn de norske jentene. Polakken, som sliter med skøyteformen, hadde ikke sjanse til å henge med på tempoet til nordmennene.

Hun ble tatt igjen av Charlotte Kalla, som startet minuttet bak, og endte til slutt på en 11.-plass, hele ett minutt og 33 sekunder bak Bjørgen.