ÅRÅSEN (bt.no): Få, om noen, trenere i eliteserien kjenner Rikard Norling bedre enn Lillestrøm-trener Magnus Haglund. Etter den siste treningsøkten før fredagens oppgjør mot nettopp Brann, kunne treneren fortelle bt.no at han er overrasket over hvordan Norlings start har vært i Bergen.

Likevel har han stor tro på prosjektet Norling har satt i gang i Brann, og har følgende oppfordring å komme med til klubben:

— Gi Norling tid!

Vet at Norling har en plan

Haglund er nemlig sikker på at Brann-skuten vil styre mot rett kurs med Norling ved roret.

— Han har allerede satt et stempel på Brann, men han har ikke hatt den flyten som trengs. Man er avhengig av litt flyt for å gi spillere selvtillit og tro på det de jobber med. Jeg vet at Rikard har en god plan, men han trenger tid, sier Haglund.

- Har han gode nok spillere til å gjennomføre denne planen?

— Jeg kan ikke si noe om spillergruppen er god nok, for jeg jobber ikke med dem. Jeg er likevel sikker på at Rikard tar de riktige valgene, sier Haglund.

- Brann har vært uheldige

Lillestrøm-treneren mener Brann har vært bedre enn det tabellplasseringen tilsier, og tror på en tøff kamp fredag.

Jeg har ikke sett alle kampene, så jeg kan bare snakke på grunnlag av det jeg har sett. Og det jeg har sett er bra. De var, for eksempel, svært gode, men uheldige mot Viking sist. Vi vet at vi kommer til å møte et bra lag, sier Haglund.

Den oppfatningen har også midtbanespiller Petter Vaagan Moen.

— Det er en jevn liga. Brann har hatt mye stang ut. De kunne fort ha hatt ni poeng til, uten at noen hadde reagert på det, sier han.

Takket nei til Brann-retur

Den tidligere Brann-spilleren fikk tidligere i sommer et tilbud om å returnere til klubben han spilte for i fire sesonger, men takket nei.

— Jeg bestemte meg for å bli her. Jeg har veldig stor tro på det Lillestrøm driver med og jeg ønsker å være en del av det, noe mer dramatisk enn det er det ikke, sier Vaagan Moen, som ikke ønsker å uttale seg om hvilket tilbud han fikk.

— Er kampene mot Brann, en klubb du spilte for i flere år, ekstra spesielle for deg?

— Særlig på Brann Stadion er det spesielt, men nå har jeg møtt dem så mange ganger nå at jeg ikke tenker noe særlig over det, sier Vaagan Moen.