Manchester United-fansen er opprørt om dagen.

Årsaken er enkel. De kjeder seg.

Noe så fryktelig.

Gjennom tiår under Sir Alex Fergusons ledelse var kampene med favorittlaget ukens høydepunkt. Den grådige pokalsamleren fra Skottland skapte lag etter lag som var garantister for underholdende fotball.

Old Trafford ble kjent som «Drømmenes teater». Nå er det en overhengende fare for at de eneste drømmene som skapes av 90 minutter fra den ærverdige stadion er de som kommer gjennom tung søvn.

Mannen som får skylden for elendigheten er Louis van Gaal. Nederlenderen tuslet i garderoben til pause under helgens cupkamp mot Sheffield United til lyden av buing.

Da Wayne Rooney omsider sendte laget fra tredje nivå ut av verdens eldste klubbturnering tre minutter på overtid, var mange seter tomme.

— De trodde nok ikke at vi ville score, og kanskje noen tenkte på trafikken, forklarer van Gaal om hvorfor så mange supportere dro hjem før kampslutt.

Ti førsteomganger uten scoring

De seiersvante tilhengerne kan i det minste trøste seg med en ting midt i det som oppleves som ren elendighet, sjefen for laget lider sammen med dem.

— Det er kamper som jeg har likt, men det er også kamper hvor jeg har kjedet meg veldig, eller vært sint fordi vi ikke klarer å gjøre forsvaret til motstanderen uorganisert, men det er slik fotball er, sier nederlenderen ifølge BBC.

Laget er på femteplass før tirsdagens møte med nedrykksplasserte Newcastle. Det er tre poeng opp til Tottenham på den siste plassen som gir Champions League-spill neste sesong.

De syv siste ligakampene har kun gitt seks poeng, og mot Sheffield United tok det 69 minutter før Englands mestvinnende skudd fikk registrert et skudd på mål.

De ti siste førsteomgangene på Old Trafford er blitt spilt uten at det røde hjemmelaget har fått ballen i mål.

— Jeg er ikke Sir Alex

Kritikerne mener van Gaal bør være mer aktiv på sidelinjen og mane sine menn til innsats. Også her blir han sammenlignet med Sir Alex, noe han ikke ville være med på under mandagens pressetreff.

— Jeg er ikke Sir Alex, som dere vet, sa han, noe supporterne nok raskt ville kunne si at de allerede er smertelig klar over.

— Alle har hver sin stil, og jeg tror ikke på å stå på sidelinjen og skrike. Jeg tror på kommunikasjon gjennom uken, gjennom forberedelsene og jeg tror på spillerne mine som må prestere, la han til.

Dette møter deg: — Kjedelig fotball

Etter kampen mot Sheffield-laget var Paul Scholes, en av Fergusons mest betrodde menn og en av de ypperste midtbanespillerne i Premier League-historien, igjen ute og kritiserte det som var prestert.

— Det virker som om dårlige kamper blir akseptert. Jeg ville sittet i garderoben med hodet i hendene, sa han på BT Sport etter den knepne seieren.

Scholes har vært blant manager Louis van Gaals sterkeste kritikere, og gikk hardt ut mot nederlenderens spillestil.

— Dette er hva som møter deg på Old Trafford. Det er kjedelig fotball, sa han.

Neste mulighet til å underholde kommer altså allerede mot Newcastle tirsdag kveld. Søndag venter rivalen Liverpool på Anfield.

Supporterne vil gjerne ha både poeng og underholdning.

Trener du mye? Her er en sterk trend:

Hør siste episode av Aftenpodden: