RIO DE JANEIRO/OSLO: Stig-André Berge nådde endelig sitt store mål søndag kveld — han tok en medalje i OL. Bronsevinneren beskrev det som en «utrolig følelse» å stå på pallen.

33-åringen husker imidlertid fint lite av hvordan han sikret karrièrens største triumf. Et smell underveis i bronsefinalen mellom Rovshan Bayramov bidro nemlig til at Berge husker fint lite fra de seks viktigste minuttene i karrièren.

Her prøver Stig-André Berge å få grep rundt sin aserbajdsjanske motstander i bronsefinalen. Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

— Jeg prøvde å tenke på hvordan bronsefinalen gikk (da han sto på pallen, journ. anm.). Men det husker jeg ikke. Det gikk i svart der et øyeblikk. Jeg fikk en ganske kraftig skalle i tinningen, forteller Berge. - Når i kampen skjedde dette?

— Det husker jeg ikke.

HEDRET MAMMA: Berge pekte mot himmelen etter bronsefinalen.

Røper motstanders tjuvtriks

Det ble kun delt ut to poeng - begge to for passivitet. Nordmannen vant siden han tok det siste poenget.

Veien dit var utfordrende. Berge la nemlig ikke skjul på at oppgjøret mot aserbajdsjaneren var knalltøft.

— Du ser det på trynet mitt. Det er ikke pent i det hele tatt. Det blir fight fra første stund, sier Berge.

Fortalte om tatoveringen han skaffet seg etter morens død:- Jeg er i Rio for å fullføre målet vårt.

Slitet var åpenbart da Berge stod smilende på seierspallen. Både under høyre øye og over venstre øye hadde Berge stygge sår. Berge forteller dessuten at det foregikk mye mer enn det TV-seerne kunne få øye på.

— Han prøvde å knekke fingrene mine et par ganger, men det gjør selvfølgelig jeg også. Det er ikke en gentlemansidrettdette her. Det skal synes at du var på matta, sier Berge.

- Jeg har hatt problemer med fingrene en stund, så det er ikke så godt det der, legger han til.

Berge har fortsatt ikke tatt en endelig beslutning på om hvorvidt han legger opp etter OL. Rio-lekene var bryteren fra Rødtvedts tredje olympiske leker.