Frosten de siste to dagene har gjort at det ligger et 5 centimeter tykt dekke med snø og is på gressmatten på Brann stadion, som heller ikke har undervarme.

— Det ser ikke lyst ut for å få spilt kampen på Stadion, nei. Situasjonen så lenge lys ut, men det kalde været de siste dagene gjør at kampen trolig må flyttes. Værmeldingen er jo også at det skal bli frost på nettene de neste dagene, sier Brann-direktør Bjørn Dahl til bt.no.

Befaring tirsdag morgen

Han opplyser at den endelige avgjørelsen om spillested blir tatt etter en befaring på stadion klokken 09.00 tirsdag.

— Hva med de som har kjøpt billett til kampen på Brann stadion?

— De 1000 som det gjelder må vi finne en løsning for. Det som bekymrer oss mest, er at vi nå får et tak på antall tilskuere på mellom 3200 og 3500. Vi kan dermed risikere at noen ikke får sett kampen, beklager Dahl.

Brann startet billettsalget til Odense-kampen først fredag, på grunn av usikkerhet rundt kampsted.

Hallen ikke godkjent

— Er Vestlandshallen godkjent for spill i Royal League?

— Ole Myhrvold fra NFF var og så på hallen torsdag, og mente det var noen småting å rette på. Men han sa også at forholdene var bedre enn i Vallhall. Der har jo allerede Vålerenga spilt Royal League, påpeker Dahl.

Boye Skistad i Royal League-komiteen påpeker at Vestlandshallen pr. mandag kveld ikke var godkjent for spill i Royal League.

— Vi har fått en søknad fra Brann om å bruke Vestlandshallen som reservearena i Royal League, og har bedt NFF om å reise på befaring i hallen. Men jeg har ikke fått noen rapport fra NFF, og hallen er dermed ikke godkjent for Royal League-spill pr. nå, sier Skistad til bt.no.

Da bt.no mandag kveld snakket med Myhrvold, satt han akkurat og skrev rapporten som skal danne grunnlag for om Vestlandshallen skal godkjennes.

— Hva kan du si om rapporten?

— Jeg lager bare innstillingen, men Vestlandshallen er ikke noe dårligere enn de allerede godkjente hallene Nordlandshallen og Vallhall. Men det blir opp til Royal League-komiteen om Brann kan spille der, sier Myhrvold.

Optimister forrige uke

Så sent som i forrige uke mente Brann at kampen kunne spilles på Brann stadion.

— Men da var matten grønn og fin, og værmeldingene var gode. Men Kong Vinter er det ikke så mye å gjøre med, sukker Dahl.