Tyne-Wear-derbyet mellom Sunderland og Newcastle går sjelden uten kontroverser. Så også denne gang.

Rett før pause, etter en omgang hvor Newcastle hadde vært best og skapt det lille omgangen hadde å by på, eksploderte det på Stadium of Light.

Steven Fletcher kom alene med Sunderland-keeper Costel Pantilimon. Inn fra siden kom Newcastle-stopper Fabricio Coloccini, og dundret til skulder mot skulder. Fletcher gikk over ende, og dommer pekte på krittmerket.

Straffe og rødt kort

Fabricio Coloccini måtte tidlig i dusjen i kampen mot Sunderland. Foto: Ap

Mange Newcastle-supportere var i harnisk over det som kunne se ut som et billig straffespark, og bedre ble det ikke for bortelaget da dommer Robert Madley dro opp det røde kortet til Coloccini. Den argentinske stopperen ble rasende, og det tok flere minutter før han og Newcastle-manager Steve McClaren fikk roet seg ned etter situasjonen. I tillegg fikk Jack Colback gult kort for protester i samme situasjon.— Dommeravgjørelser er avgjørende, og når du ser på det i ettertid gjorde dommeren to feil før 0-1-scoringen. Dommeravgjørelser koster deg fotballkamper, og jeg skal ikke komme med unnskyldninger, men det er klart det er tungt å svelge., sa McClaren til Sky Sports etter kampen ifølge NTB.

Men straffe ble det, og den satte Adam Johnson enkelt i mål, til ledelse for Sunderland til pause.

Adam Johnson sendte Sunderland foran på straffespark like før pause. Foto: Action Images via Reuters / Lee Smith Livepic / NTB scanpix

På sosiale medier gikk debatten med en gang, og de fleste virket å være skjønt enige om at det røde kortet var altfor strengt. Tidligere eliteserie-dommer Per Ivar Staberg mener straffen var korrekt, men at det røde kortet var strengt da keeper Robert Elliot ville nådd ballen før Fletcher.

Sikret seieren etter kreminnlegg

Etter pause fikk Aleksandar Mitrovic en kjempesjanse for Newcastle, men klarte ikke å overliste Pantilimon.

Det var det siste vi hørte fra Newcastle.

Litt over en time var spilt da M'Vila banket til på volley etter en corner. Inne på linja sto Billy Jones som enkelt kunne sette inn 2-0 til Sunderland.

Newcastle jaktet redusering, men da Steven Fletcher banket inn 3-0 etter en vakker pasning fra Younès Kaboul, kunne hjemmefansen slippe jubelen løs, for aller første gang denne sesongen.

Sunderland-manager Sam Allardyce erkjenner at hans lag hadde marginene med seg før pause.

— Vi utnyttet at vi var litt heldige ved den første scoringen, men slik er fotball. Du må utnytte de mulighetene du får, og det gjorde vi, sa han til Sky Sports.