Larvik-Byåsen 37–26

LARVIK (Aftenposten.no): Camilla Herrem og Tonje Nøstvold lurer fælt på om de kommer med på VM-laget. Da de skulle overbevise mot en god motstander, ble det braktap.

– Jeg tror toget har gått for lenge siden. Thorir satser nok på de yngre spillerne, sier Tonje Nøstvold etter 11-målstap mot erkerivalen. Det var fem mål verre enn i tilsvarende kamp i fjor, men Nøstvold syntes likevel det var fremgang – sammenlignet med sesongavslutningen. Selv scoret hun fire på åtte forsøk, og det var vel hverken tog eller perrong?

Camilla Herrem var så anonym på venstrevingen at det var like før hun ble etterlyst over høyttaleranlegget. Men det var ikke Herrems feil. Kantspill var av trønderne like høyt prioritert som polvotter i juli.

Herrem optimist

– Det blir sånn når vi blir presset. Da skal går alt innover. Synd, for vi har vært bra på kantspill før i år, sier Herrem, som føler at hun ligger godt an til VM-uttak. Mot laget Byåsen ikke har slått i seriekamp siden 1995/96 scoret hun to – og ingen av dem fra kanten.

– Jeg har prestert nok til å være med i diskusjonen, men det er Thorir som velger, sier Camilla, som snakket med sjefen tirsdag. Hun prøvde ikke å prate seg inn.

Sanna Solberg fra Stabæk og Linn Gossé fra Tertnes er de annonserte konkurrentene på venstrevingen, men burde Thea Mørk også få være med i diskusjonen? I går scoret hun fem på fem forsøk og holdt rent bakover.

– Hun er Norges beste venstrekant i forsvar, sier Larviks assistenttrener Tor Odvar Moen – og gjør bildet enda mer broket.

Serien avgjort

Nora Mørk sa til Aftenposten før kampen at hun ikke følte seg helt sikker på VM-plass. Når årets beskjedenhetspris skal deles ut, står Nora uten konkurranse.

Nora Mørk har allerede herjet i Champions League, og hun gjorde det også mot Byåsen. Det er litt Einstein over innspillene hennes, og da hun avsluttet med å finte underarmsskudd, men i stedet bryte gjennom hørte vi fuglene synge.

Anja Hammerseng-Edin føler heller ikke VM-plassen sikker, men har Norge andre som ser forsvarshullene slik som henne og kobler inn turboen? Kom med navnene!

6. november ble også datoen da serien 2013/2014 ble avgjort. Byåsen må slå Larvik med 12 mål i Trondheim for å gå foran på innbyrdes oppgjør.

Julenissen har forlatt landet innen den tid.