Ukraina — Polen 0-1

Det norske dommerteamet kom nok en gang i fokus under kampen mellom Ukraina og Polen. Svein Oddvar Moen og hans fire hjelpere overså et klart straffespark til Ukraina i første omgang. De måtte også tåle sterk kritikk etter at de ikke ga Wales straffespark i kampen mot Slovakia tidligere i VM.

Svein Oddvar Moen dømmer i EM. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

Da var det Slovakias Liverpool-spiller Martin Skrtel som ga Johnny Williams en stygg albue midt i ansiktet.Les om straffesituasjonen her.

Tirsdag var det Ukraina som gikk glipp av et straffespark da Jevhen Konoplijanka ble meid ned av den polske forsvareren Artur Jedrzejczyk. Moen sto veldig godt plassert, men vinket spillet videre.

— Klar straffe, mente toppfotballsjef Nils Johan Semb som var gjest i studio hos NRK.

Prøv vårt nye selfie-verktøy og del resultatet med dine venner:

Får ikke dømme flere kamper?

— Vi ser at han tar foten. Dessverre får ikke dommerteamet med seg dette. Det var også en straffesituasjon i den forrige kampen der Skrtel felt en spiller. Det er slike situasjoner som kan være helt avgjørende om de får kamper videre i mesterskapet, sa toppfotballsjefen.

— Denne burde de fått med seg, la han til.

I den andre omgangen scoret Polen kampens eneste mål etter en vidunderlig soloprestasjon av innbytter Jakub Blaszczykowski.

Polens store spiller angriperen Robert Lewandowski står fremdeles uten scoring i mesterskapet.

Seieren betyr at Polen ble nummer to i gruppe C og møter Sveits i åttendedelsfinalen kommende lørdag kl. 15. Hør Aftenpodden Sport hvor EM slaktes, kvinnehets diskuteres og norske lags sjanser i Europa vurderes: