Hovland har slitt med lite spilletid i Nürnberg, men har startet de to siste kampene i midtforsvaret etter at Davy Bulthuis ble utvist for to uker siden. Forrige helg måtte laget se seg slått av Karlsruhe, men lørdag slo Nürnberg kraftig tilbake.

Gjestene fikk en sjokkstart med mål av Adrian Nikci (3. minutt, etter at Hovland tapte en hodeduell) og Damir Kreilich (23.), og de 30.384 tilskuerne fryktet et tredje serietap på rad for «Der Club».

Etter pause slo Nürnberg voldsomt tilbake. Niclas Füllkrug sto for tre mål (ett på straffe), mens Tim Leibold, Guido Burgstaller og Even Hovland scoret en gang hver. Nordmannen fastsatte resultatet på overtid.

Med seieren er Nürnberg nesten garantert opprykkskvalifisering. Laget er på 3.-plass og har ni poengs luke til fjerdeplasserte St. Pauli med tre kamper igjen å spille.

Fortsatt kan det bli direkte opprykk, men det er sju poeng opp til serieleder Freiburg (slo MSV Duisburg 3-0 fredag) og tre poeng til RB Leipzig på den andre opprykksplassen. Sistnevnte møter Kaiserslautern borte mandag og kan øke luken til Nürnberg da. (©NTB)