I løpet av fire løpsdager på Leangen travbane i Trondheim har publikum blitt tildelt lodd der gevinsten var et sprang til en verdi av 20.000 kroner. Det dreier seg om den tidligere topptraveren, hingsten Muscles Wiking B.R, og altså et mulig føll fra denne trøndersk avlede traveren. Bak prosjektet står eier av hesten, Johnny Sørgård og Harald Kvåle, innehaver av Lauvåsen avlsstasjon.

LES OGSÅ: Tomas Northug ble vraket – vil aldri tilbake på landslaget

Utradisjonell gevinst

— Vi ønsket å få til litt moro og kanskje rekruttere folk til travmiljøet, og dette har ikke vært gjort tidligere, forteller Sørgård. Idag ble vinneren trukket, og på vinnerloddet stod det Tomas Northug.

— Jeg vet ikke hvordan han har reagert på dette ennå, men han har vært mye på Leangen, tatt imot loddene og visste hva gevinsten var, sier Sørgård smilende. Han understreker at det er to måter å gjøre det på. Enten finne en mulig hoppe til hingsten, eller selge verdibrevet, altså spranget, til noen som ønsker et føll fra Muscles Wiking B.R.

— Det artigste er selvsagt hvis Northug finner ei mulig merr og avler frem sin egen traver, sier Sørgård.

LES OGSÅ: Har de funnet problemet med fiaskohesten?

Ikke helt kostnadsfritt

- Men det ligger noen kostnader i denne gevinsten?

— Ja, det er klart. Men det ligger en påskjønnelse til å komme inn i sporten. Dersom man lager et andelslag vil det ikke koste all verden. Det er toppidrett dette også, så det hadde jo passet godt sånn sett. Og kanskje har man noe å lære av hverandre, skisporten og travsporten.

Alle tilskuere på Leangen fikk tilbud om å delta, og nærmere 1000 var med i trekningen etter siste runde.

Det har ikke lyktes å komme i kontakt med Tomas Northug.