DOHA: Nordmannen blir ikke nevnt spesielt ofte blant storfavorittene i årets VM. Han er den som i utgangspunktet har den beste sjansen blant de norske til å blande seg inn i en medaljekamp, men han havner som regel i favorittgruppe to eller tre blant ekspertene.

Kristoff har skjemt bort sine tilhengere med mange og store seire i de to foregående sesongene. I år har han 13 seire og med det like mange som verdensener Peter Sagan, men han mangler den virkelig store.

— Ja, jeg mangler den jeg burde hatt i Tour de France. Hadde jeg hatt den ville jeg sluppet disse spørsmålene. Jeg manglet vel en halv eller én centimeter.

På den 16. etappen inn til Bern kom Peter Sagan som en kanon på de siste meterne, og det var så jevnt at TV 2 faktisk startet på et seiersintervju før det ble klart at slovaken var først.

— Det har gått litt stang ut, men det er ikke sikkert det bare skyldes uflaks. Det er jo ofte da at man ikke har vært god nok selv.

- Men du har vel ikke hatt det laget rundt deg som skulle plassere deg i vinnerposisjon?

— Det stemmer. Jeg har vunnet mange spurter i World Tour-ritt som for eksempel Paris – Nice og Critérium du Dauphiné, men da har det vært en foran vi ikke har hentet inn slik at det bare er blitt andreplass. Så jeg har vært god nok til å vinne spurter. Men igjen, alt kan ikke være uflaks.

Da sesongen startet var nordmannen på forsiden av alle de store sykkelmagasinene. Han var mannen å slå, han vant tross alt flest ritt av alle forrige sesong. Blant dem selveste Flandern Rundt. Nå er situasjonen en helt annen.

— Kan det hende du blir undervurdert på søndagens fellesstart?

— Jeg nevnes vel bant outsiderne, men ikke som noen hovedfavoritt. Det er ingen ulempe, så jeg kan jo håpe på det.

- Var VM hovedmålet ditt da sesongen startet?

— Ja, det må jeg si. Jeg har prøvd å bevare formen så godt som mulig. Jeg følte meg veldig bra i Tour des Fjords, men så gikk luften litt ut av meg. Så brukte jeg Eneco Tour for å komme meg litt i gang igjen. De siste to ukene har det virkelig kjentes bra ut.

- Preger varmen her nede deg?

— Jeg trodde det skulle plage meg mer. Jeg trente en del i et varmerom hjemme i Norge, og det syntes jeg var helt forferdelig. Men da jeg kom ned hit syntes jeg det ikke var så ille.

- Det er meldt en del vind søndag, spesielt på de 15 første milene ute i ørkenen. Hvordan påvirker det dine muligheter?

— Ikke nødvendigvis dårlig. Jeg pleier å klare meg godt i sidevind. Men jeg er litt redd for at vi skal sitte igjen med altfor få hjelperyttere igjen på slutten. Så det har to sider. Det er en fordel for meg om det blir kjørt hardt og mine spurtkonkurrenter blir slitne. Men det er også en ulempe at det går for mye ut over laget mitt. Det blir vanskelig å kontrollere noe som helst om det bare er Edvald og meg igjen i de siste rundene og andre land sitter med seks eller ni ryttere der.

— Hvem er dine største konkurrenter?

— Man vil alltid dra frem de største spurterne som André Greipel og Mark Cavendish. Jeg vil heller ikke avskrive Peter Sagan. Så forventer jeg et Belgia skal finne på ett eller annet. De har et veldig sterkt lag, men de mangler den virkelig skarpe spurteren, sier Kristoff som trekker inn nok et navn som ikke har vært nevnt altfor ofte:

— Dylan Groenewegen fra Nederland. Han har et veldig bra lag rundt seg. Det er mye kjørestyrke her for å skulle samle det til en spurt, så det heller mest mot at det blir det, mener Alexander Kristoff.