Byåsen Elite – Tertnes 33 – 27

I sesongens første kamper har forsvarsspillet vært Tertnes sin store styrke. Da laget møtte Byåsen søndag klarte ikke Tertnes å komme opp på det nivået de har lagt på forsvarsmessig denne sesongen. Det straffet seg og resulterte i at Byåsen vant 33–27. ## Tapte fortjent

1. omgang var jevn mellom de to lagene, men det var Byåsen som gikk til pause med ledelsen 14–12. Utover i 2. omgang fortsatte hjemmelaget å utvide ledelsen og etter halvspilt omgang ledet Byåsen med syv mål. Tertnes-trener Tore Johannessen var ikke fornøyd med hvordan laget forsvarte seg.

— Vi kom ikke helt opp i forsvarsspillet vårt slik som vi har vært den siste tiden. Det er vanskelig å si akkurat hvorfor det ble sånn, men vi manglet litt aggressivitet i duellspillet. Vi var litt for forsiktige og Byåsen fikk litt for mye tid til å vurdere satsingene sine. Når det er sagt så må vi ikke glemme at vi møtte et av de beste lagene i dag, men jeg skulle ønske at det hadde sett litt mer ut som mot Vipers da vi brukte styrken vår i forsvarsspillet, sier Johannessen.

- Var det et fortjent tap?

- Ja, i dag var Byåsen litt bedre enn oss og når vi ikke klarer å være på vårt beste så er det fortjent at vi taper.

Fremgang i angrepsspillet

Tertnes klarte ikke å få tak på kampen i 2. omgang og Byåsen vant til slutt en fortjent seier. Til tross for at forsvarsspillet ikke var på topp kunne Johannessen se positiv utvikling fremover på banen.

— I de siste kampene synes jeg det har begynt å løsne litt fremover. I de gode periodene våre var angrepsspillet i dag veldig bra, men vi hadde noen små perioder der vi manglet rytme og spillet vårt ikke stemte helt rett og slett. Vi måtte et stykke ut i 2. omgang før vi var fornøyd med uttellingen på skuddene våre og vi burde hatt flere scoringer på sjansene våre i første omgang, sier Johannessen før han legger til:

— Totalt sett er det ikke angrepsspillet vi taper kampen på, konkluderer treneren.

Tid til å lade opp

Nå blir det en tidagers pause på Tertnes før de tar imot Glassverket i Haukelandshallen 12. oktober. Pausen kommer godt med for Tertnes som skal komme seg inn igjen på riktig spor.

— Nå skal vi få samlet oss litt igjen og fremstå på en annen måte mot Glassverket. Vi må finne tilbake til det vi har vært gode på denne sesongen. Vi gjorde mye bra i denne kampen, så vi skal ikke være altfor negativ, sier Johannessen.

Kampfakta

Byåsen Elite – Tertnes 33 – 27 (14–12)

Sted: Nidarøhallen, 1056 tilskuere

Dommere: Morten Ropstad Isachsen, Ronny Andre Hell

Utvisninger: Tertnes 3x2min

Byåsen: 2x2 min

Toppscorer Tertnes: Julie Lygren 7

Tertnes: Marie Davidsen, Julie Lygren 7, Kjerstin Boge Solås 5, Caroline Aar Jakobsen 4, Celine Sivertsen 3, Bodil Sørheim 2, Birgitte Karlsen-Hagen 2, Maren Roll Lied 2, Tina Abdula 1, Mina Mjærum, Madeleine Hilby, Malene Bergset, Ida Gabrielsen, Nejira Skrbo.