ND Gorica-Molde 1-1, 2-5 sammenlagt

NOVA GORICA (RB Nett): Gårsdagens kamp var et langt gjesp i førsteomgang, men det tok av både med scoringer og et rødt kort til hjemmelaget i andreomgang. Slovenerne var likevel aldri i nærheten av å true Moldensernes sammenlagtledelse, og dermed er MFK videre i Europa med 5-2 sammenlagt.

— Vi kom oss videre og forestillingen var grei. Vi gjør det som er nødvendig, sa Skullerud til Rbnett etter kampen, som også var glad for at MFK kommer hjem til Molde uten skader før søndagens viktige kamp mot Rosenborg i eliteserien.

Gorica gikk rett i strupen på MFK og fikk den første halvsjansen allerede før minuttet var spilt. Hjemmelaget fikk avsluttet, men avslutningen ble blokkert av Joona Toivio.

To store sjanser

MFK fikk sin første halvsjanse etter 15 minutter da Flo la inn til Høiland, men en av bortelagets forsvarsspillere klarte å skli ballen inn til egen keeper for nesa på MFK-angriperen.

Agnaldo scoret Moldes mål da de enkelt tok seg videre til neste kvalifiseringsrunde. Foto: Aleksander Djorovic, Digitalsport

Etter 25 minutter fikk Luka Majcen ballen på straffemerket, men avslutningen gikk like utenfor. Ett minutt seinere fikk Hoseth ballen fra Flo og tvang keeper Vasja Simcic til å gjøre en god redning. Det var MFKs første store sjanse. Etter en ganske daff omgang underholdningsmessig gikk lagene til pause på stillingen 0-0. Det var nok MFK ganske godt fornøyd med etter en jevn omgang med én stor sjanse til begge lag. Mot slutten oppsto en situasjon mellom Høiland og Solomon Enow. Det så ut til at MFK-spissen hevdet at backen hadde sparket han, og det ble også noe diskusjon da lagene gikk av banen, men kamphanene ble skilt.

Flott spill

Etter 49 minutter og mange smeller fra motspillerne for Agnaldo kombinerte han fint med Flo på venstresiden. Sistnevnte skar inn i boksen og la inn til Agnaldo igjen som kjempet seg gjennom feltet og tuppet ballen i hjørne til 1-0 for Molde. Et meget vakkert MFK-angrep.

ND Gorica utlignet ved Alen Jogan da det virket som om lufta hadde gått ut av ballongen til hjemmelaget, og de satt deretter inn et voldsomt press.

Det ga seg ikke før Amedej Vetrih fikk rødt kort etter cirka 77 minutter. Da hadde ikke ND Gorica mer å gi, og MFK kunne kontrollere inn til sammenlagtseier og møte med ukrainske Zarja Lugansk neste uka.