Backtalentet Andreas Vindheim (18) signerte tirsdag sin første proffkontrakt med Brann.

I samme slengen vraket han et tilbud om akademikontrakt med den franske storklubben St. Etienne.

— Det var et veldig tøft valg og mye frem og tilbake, innrømmer Vindheim overfor BT.

Han har konferert mye med Eirik Birkelund, som helt i starten av året valgte motsatt av Vindheim – og gikk fra Brann til St. Etienne.

— Jeg har snakket med ham, selvsagt, men også tenkt mye på egenhånd. Den endelige magefølelsen for hva jeg ville gjøre fant jeg vel i går (mandag).

Innbakt i tilbudet fra St. Etienne lå det treninger med klubbens A-lag.

— Det var ikke lett å si nei, men nå er jeg først og fremst glad og lettet for å ha valgt.

Vindheim er sammen med Bård Finne og Kasper Skaanes en del av den unike 1995-årgangen til Nymark, hvor han spilte til han var 13 år. Han sier ansettelsen av trener Rikard Norling har hatt betydning for valget om å bli i Bergen.

— Det har påvirket meg. Han har vært veldig tydelig på å ønske en forlengelse med meg og jeg har hørt gode ting om arbeidet han har gjort med unge spillere i Sverige, sier Vindheim.

Til Brann.no uttaler Norling seg om Vindheim-forlengelsen:

— Det er gledelig at enda en ung spiller som har vært lenge i klubben nå tar steget opp i A-stallen. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med Andreas og utvikle ham videre til glede for Brann og hans egen karriere.

Vindheim håper å være en reell utfordrer til de øvrige backene i A-stallen neste år. Han behersker både venstre- og høyresiden i forsvaret, men helst det siste.

— Målet mitt er å være aktuell inn mot A-laget og gi Birkir (Sævarsson) kamp om plassen. Og Erdin (Demir) og Hassan (El Fakiri) også, for så vidt.

Vindheim har for lengst fått sin A-lagsdebut for Brann. Den kom i 1. runde i cupen i 2012, mot Bjarg.