Iker Muniain scoret kampens eneste mål da Barcelona, i 15. seirerunde, gikk på sesongens første tap. Dermed leder de serien bare på målforskjell.

På annenplass følger Atletico Madrid, som i likhet med Barcelona står med 13-1-1 på de første 15 serierundene.

Kampens eneste scoring kom etter 71 minutter da Muniain kom stormende mot mål og ble servert en perfekt ball fra Markel Susaeta. Han gjorde ingen feil og scoret forbi José Pinto, som for tiden vikarierer i Barcelona-målet.

Det var Barcelonas annet tap på fem dager. Tirsdag tapte katalanerne 1-2 borte mot Ajax i mesterligaen. En lårskadd Lionel Messi spilte ingen av kampene.

God Susaeta

Som i Nederland var Barcelona igjen det nest beste laget i lange perioder på San Mamés. Athletic Bilbao lyktes godt med å kjempe bortelaget ut av stilen. Baskerne spilte spesielt en meget god første omgang, der Susaeta var den mest toneangivende spilleren på banen.

Etter pause hevet Barcelona seg, mens Athletic trakk seg bakover og satset på kontringer. Det var nettopp på kontra at hjemmelaget fikk 1-0-målet. Susaeta snappet opp et svakt balltap like utenfor Barcelonas egen boks, stormet i angrep og la inn til Muniain fra høyre.

Real nærmer seg

Tapet gjør at Barcelona og Atlético Madrid står med 40 poeng etter 15 serierunder. Real Madrid har i høst hanglet etter Barcelona i serien, men er nå bare tre poeng bak tetduoen.

For Athletic Bilbao betydde seieren at laget tok seg opp til fjerdeplassen. Den gir mesterligakvalifisering.