RBK-FKH 1-0 (1-0)

La Manga: Nytt underlag og bedre motstand gjorde at det lugget litt for Rosenborg mot Haugesund.

I starten av kampen var RBK-spillerne i konstant tidsnød med kula, og slet med å finne hverandre fremover i banen. I løpet av de første tjue minuttene kom de ikke til en eneste skikkelig avslutning. Bakover ble det småfarlig et par ganger da Haugesund fant rommet bak forsvarsrekka til RBK. Det mest oppsiktsvekkende i åpningen av kampen, var Haugesunds Michael Haukås’ forsøk på å filme seg til et straffespark i duell med Stefan Strandberg. Uansett ikke imponerende, og spesielt ikke i en treningskamp i mars.

Mål på første mulighet

På forhånd varslet Pål André Helland at det ville bli en krig. Og akkurat slik ble det. Mange dueller, og dårlig presisjon ga to iskalde keepere utover i omgangen.

Stefan Strandberg scoret mot Haugesund. Foto: Digitalsport

Mål ble det på omgangens første målsjanse. Og det kom etter fint spill på Rosenborgs venstre side. Fredrik Midtsjø fant Tobias Mikkelsen som la ut førtifem grader (og kanskje vel så det). Utenfor sekstenmeteren kom goalgetter Stefan Strandberg og plasserte ballen i hjørnet nede til venstre for FKHs keeper Per Kristian Wore Bråtveit.Kampens andre målsjanse kom minuttet før pause. Etter småfikst spill på høyresida, havnet til slutt en dårlig klarering ut til Micke Dorsin. Fra 17 meter hamret veteranen skikkelig til, men ballen gikk via keeper og over mål.

Sekunder før pause kunne Haugesund utlignet, men en våken André Hansen var kjapt ute som sweeper og fikk klarert gjennomspillet.

Så bedre ut med Selnæs

Andre omgangs første mulighet kom etter drøye ti minutter, da Mike Jensen testet storslegga fra distanse. Etter tretten minutt lå ballen i FKH-målet etter en corner fra høyre, men målet ble avblåst for offside. Det var likevel et tegn på at RBK hadde giret litt om. Med Selnæs som skipper, så Rosenborg bedre ut i innledningen av den andre omgangen. Med kvarteret spilt, kom både Malec, Midtsjø og Helland til hver sin mulighet – og et nytt RBK-mål lå definitivt i lufta.

I stedet kom Jesper Grytkjær til kampens første mulighet for Haugesund med et skudd fra skrått hold fra omtrent ni meter. Og deretter gikk det litt i ball for RBK. Riktignok kunne Morten Gamst Pedersen doblet ledelsen upresset fra 14-15 meter, men det ble ikke flere mål i kampen.