Malmö FF har lagt inn bud på Branns Andreas Vindheim (19). Nå pågår det dialog mellom klubbene.

Branns fungerende sportssjef Rune Soltvedt ønsker ikke å kommentere BTs opplysninger.

Malmö-trener Åge Hareide har ikke besvart vår henvendelse onsdag.

— Jeg har fått noen telefoner vedrørende den saken, men vil ikke være med på å underbygge rykter. Derfor har jeg ikke noen kommentarer, sier Vindheims agent Stig Lillejord.

BA var først til å publisere nyheten om Vindheim. Overfor avisen ønsker heller ikke spilleren å kommentere saken.

Ekspert: — Passer på en prikk

Malmö FF-ekspert Mattias Larsson i avisen Kvällsposten, forteller BT at klubben over tid har jaktet på en konkurrent til sitt førstevalg på høyrebacken, Anton Tinnerholm

— Malmö har gjort seks signeringer som viser klubbens klare mål om Champions League-spill. Denne mulige overgangen, vil være en som gir dem bredde i stallen, sier Larsson.

Han mener et kjøp av Vindheim vil passe perfekt i den svenske storklubbens overgangsprofil.

— De har en tanke om å kjøpe skandinaviske U21-landslagsspillere som de kan foredle. I så måte passer dette på en prikk, sier Larsson.

Ifølge opplysninger den svenske journalisten fikk tidligere i uken, har Malmö fulgt Vindheim over tid.

Gjennombruddssesong

Dersom handelen gjennomføres, vil det være den første Brann-trener Rikard Norling gjør med sin tidligere arbeidsgiver. Norling ledet Malmö til seriegull i 2013, før han overraskende sa opp og endte i Bergen. Som kjent fikset han Brann-jobben langt dårligere, og rykket til slutt ned.

Vindheim er etter Birkir Sævarssons overgang til Hammarby, den eneste rene høyrebacken i Brann-stallen. Jevngamle Fredrik Heggland (19) ses på som et alternativ i posisjonen, mens Amin Askar i fjor høst fungerte som vingback innimellom. Vindheim spilte hele 22 seriekamper for Brann i sist sesong, og slik fikk han også sitt gjennombrudd, selv om det endte med nedrykk for laget.

Han ble også nominert til prisen årets unge spiller, men måtte som ventet se den prisen gå til Martin Ødegaard (16).

Andreas Vindheim er sønn til tidligere Brann-spiller Rune Vindheim, som nå er trener i Fana. Pappa Vindheim var mannen som trente Nymarks «berømte» småguttelag, der Köln-proff Bård Finne og Brann-profil Kasper Skaanes var med, i tillegg til Vindheim junior.