Han er bare 34 år gammel, men har allerede spilt for Stavanger Oilers i 11 sesonger. Da Christian Dahl-Andersen entret isen i DNB Arena i den tredje NM-kvartfinalen mot Stjernen tirsdag kveld, var det til hans 600. kamp i Oilers-trøya. Det gjør selv en Asker-gutt stolt.

— Det var veldig moro å spille i dag, og det er stort for meg å ha spilt så mange kamper for Oilers. Jeg har fått være med på utrolig mye, og innrømmer at det er spesielt å runde et så stort tall. Jeg er stolt av å være den eneste som har klart det, sa Dahl-Andersen til Aftenbladet like etter kampslutt.

Og han var ikke bare på isen for 600. gang. Oilers-veteranen var også svært delaktig i at laget tok sin tredje strake seier i NM-kvartfinalen mot Stjernen. Fem minutter ut i den tredje og siste perioden ble han spilt alene med Stjernen-keeper Henrik Haukeland på nydelig vis av rekkekamerat Christian Hanson.

Markerte med perle

CDA takket for pasningen med å finte gjestenes målvakt fullstendig opp på Bankplassen og vippe pucken nydelig over Haukeland med en leken backhand til 3-1. Dermed har Oilers fire matchpucker å sikre avansement til semifinalen på. Den første kommer i Fredrikstad allerede i morgen.

— Jeg synes vi var desidert best i denne kampen, og nå har vi satt oss selv i en veldig god situasjon. Målet vårt er å reise til Fredrikstad og avgjøre på torsdag. Men vi må ikke tro at det er avgjort ennå. Vi må reise med en skikkelig innstilling, og være veldig på allerten. Vi kan ikke la oss hisse opp like enkelt som vi har gjort i de første kampene, mener 34-åringen.

Hadde tid til kaffepause

Han forteller at selvtilliten er på vei tilbake etter et par tunge måneder rundt årsskiftet. Det viste også scoringen hans tirsdag.

— Jeg tror nesten aldri jeg har hatt så god tid med pucken foran mål før. Jeg kunne nesten tatt meg en kopp kaffe. Det er gøy å spille for tiden, sier Christian Dahl-Andersen.

Også Oilers-trener Petter Thoresen er fornøyd med å ha ett bein i semifinalen.

— Vi var svake i 1. periode, men hevet oss veldig og skapte sju store sjanser i starten av midtperioden. Derfra og ut hadde vi grei kontroll, selv om Stjernen nok en gang gjorde det vanskelig for oss, mener han.