Storhamar-Rosenborg 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)

Lekende anført av en skadefri Christian Larriveè og Nathan Martz, tok Storhamar ledelsen etter fire minutter i Hamar OL-Amfi, hvor 2.403 tilskuere fikk med seg søndagens moro mot Rosenborg.

Martz serverte landsmann Larriveè på et sølvfat, og ledelsen var et faktum. Det hadde til da vært farligheter foran begge mål.

— Vi spilte en god førsteperiode, og det var pent da Nathan satte meg opp alene med keeper, synes målscoreren.

- Bryr meg ikke om målene

Storhamar Dragons framsto som et helt annet lag enn vi så i 1-5-tapet mot Tønsberg torsdag.

— Jeg er glad for seieren, men bryr meg ikke så mye om de målene. Det viktigste var at vi slo hardt tilbake, sier Larriveè, og har også et annet gedigent slag i trynet i tankene:

Laget trengte en opptur etter nederlaget for tabelljumboen og påfølgende 15 poengs trekk på tabellen som straff for økonomisk uføre. Straffen vil bli anket.

Ekstra motivasjon

Larriveè var tydelig spillesugen etter to kamper på tribunen. For ti minutter senere doblet han ledelsen med et lekkert distanseskudd i krysset.

— Jeg har prøvd å fokusere på is, og vi har alle reagert forskjellig på poengstraffen. Men med vår gode start på sesongen, føler jeg de prøver å knekke oss. Det var en ekstra motivasjon for meg i dag, og det er noe vi må bruke til å få ut enda mer tenning også framover, mener han.

— Vi er fortsatt et topplag - selv uten de 15 poengene, legger han til.

Kastet hodeplagg på isen

Nærmere pause kunne gullhjelm-innehaver Joakim Jensen gitt vertene 3-0, men pucklempingen fra skrått hold ble hindret av tverrliggeren. De gule og blå hadde pucken mest.

Men den kanadiske publikumsfavoritten var ikke ferdig. 39 sekunder var spilt av midtperioden, da han igjen gjorde alt på egenhånd. Rosenborg-målvakt Brady Hjelle tok den første pucken, men Larriveè satte returen fra kloss hold.

Det ble satt pris på av hjemmepublikummet, som kastet diverse hodeplagg på isen for å feire med sin store helt.

Joakim Jensen fikk nye muligheter til å befeste sin posisjon som poengkonge så langt i sesongen - uten å ta vare på dem. Men hjemmelaget styrte fortsatt kampen.

- Bra å komme tilbake

Rosenborg kom litt mer med i en kort overtallssekvens i starten av sisteperioden, men truet aldri skikkelig. Storhamar slapp seg ned et par hakk, men trønderne utnyttet dårlig kontringsmulighetene som kom.

Gjestene fikk sin redusering da drøyt åtte minutter gjensto, men Niklas U. Nilsens fulltreffer ble aldri nok til å true Storhamars ledelse.

— Vi var litt rotete i sisteperioden, men jeg følte likevel at vi hadde kontroll. Ellers synes jeg vi leverer en stabil kamp, og det er bra å komme tilbake etter den dårlige opplevelsen mot Tønsberg sist, synes Storhamar-trener Michael Smithurst.

- Kan heller drite i å gi oss lisens

Om den varslede poengstraffen sier han følgende:

— Vi vil være et topplag, og da å bli trukket 15 poeng midt i sesongen er for meg helt høl i hue. Da kan de (forbundet) heller drite i å gi oss lisens, brummer treneren, som uansett ikke ser på seieren som en revansje mot forbundet.

— Det var heller en revansje for sist kamp, slutter han.