— Det er sjølsagt forferdelig å tape denne kampen, sjøl om det kom på et fantastisk flott mål. Men vi er ikke dyktige nok i de avgjørende situasjonene. Guttene våre kan likevel dra herfra med hevet hode.

Slik oppsummerte AaFK-trener Trond Fredriksen etter 0-1 for Molde i kampen om å være best i Møre og Romsdal.

AaFK har ikke vunnet lokalderbyet siden 2003. Lørdag kveld var de veldig nær å få med seg ett poeng.

Avgjørelse på overtid

Da kampuret nærmet seg 92 minutter steg lille Fredrik Gulbrandsen til værs og headet perfekt i krysset, etter pasning fra sunnmøringen på Moldes lag; Fredrik Aursnes.

— Jeg synes vi fortjente seieren, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær som ga ekstra honnør til matchvinner Gulbrandsen.

— Fredrik er alltid farlig med sin fart, men han har også enorm spenst, slo Solskjær fast etter å ha sett Gulbrandsen stige høyt til værs i duell med Edvard Skagestad. Gulbrandsen avgjorde med et hodestøt.

- Deilig

— Utrolig deilig å avgjøre denne kampen, ikke minst å slå Aalesund i dette derbyet, sa matchvinner Gulbrandsen som ikke har spilt siden kampen mot hans gamle klubb Lillestrøm 1. april.

— Pasninga fra Fredrik (Aursnes) var kjempebra, skrøt matchvinneren med adresse til sin navnebror.

Slått AaFK to ganger

— Veldig deilig at vi fikk satt målet etter å ha presset på. Vi vant høyst fortjent, sjøl om AaFK hadde noen gode målsjanser, sa unge Aursnes.

Han har spilt to obligatoriske kamper mot tangotrøyene. I fjor var han på banen da Hødd slo ut Aalesunds FK i cupen. Også da endte det med 0-1 for AaFK.

Lørdagens oppgjør på Aker stadion hadde samlet 9661 tilskuere, men skuffende få AaFK-supportere hadde tatt turen til nabobyen.

Orry Larsen nær scoring

De fikk se AaFK produsere sin største målsjanse etter 83 minutter da et godt slått Riise-frispark ble møtt av Peter Orry Larsen. Hans avslutning ble glimrende reddet av keeper Ethan Horvath.

Han stod en god kamp for hjemmelaget, hans kollega Andreas Lie var også god hos AaFK som lå stort sett kompakte i forsvar, men som ble lit for feige og unøyaktige da de gikk i angrep.