Kristine Nøstmo og Lisa-Marie Utland, A-laget, Guro Reiten og Rikke Storrø, U23 og Sarah Suphellen, Mali Næss og Ingrid Engen U19. Alle er Ørn-spillere som er tatt ut til å spille med flagget på brystet.

— Det er vel ikke mange klubber som kan vise til dette, sier landslagssjef Roger Finjord.

Adresseavisens gjennomgang av det siste uttaket til A-landslaget, U23-landslaget og U19-landslaget viser at Trondheims-Ørn er best i klassen med tanke på samlet landslagsrepresentasjon. Ingen andre klubber kan vise til slik bredde, selv ikke Lillestrøm Kvinner FK som har seks A-landslagsspillere og Kolbotn som har fem spillere på U23-landslaget.

Fornøyd tilskuer: Landslagssjef Roger Finjord liker satsingen han ser i Trondheims-Ørn. Foto: Pål Haugbro

Og regner man med de tidligere Ørn-spillerne Ingrid Hjelmseth og Trine Rønning som begge er i Stabæk nå, samt Byåsens Marthe Enlid (ex-Ørn) stiger antallet landslagsspillere med tilknytning til Ørn til ti.— Trine Rønning er stolt over å være trønder. Jeg opplever Ørn-spillerne som kommer på landslaget som spillere med beina på jorda, og de kommer ikke inn i laget med lua i hånda, sier Finjord.

Kultur i veggene

Han tror noe av årsaken sitter i klubbens historie.

-Trondheims-Ørn har en tradisjon og kultur i klubben for gode prestasjoner. Det sitter i veggen i garderoben. At de har to spillere i A-lagstroppen er sterkt. Samtidig bør alle jenter som satser fotball i Trøndelag ha et mål å spille for Ørn, mener Finjord.

Med åttendeplass i fjor, og med langt svakere resultater de siste sesongene enn det Ørn var vant med fra slutten av 1990-tallet og starten av

Tempo: Ørn-trener Trond Nordsteien vil at spillerne utfordres på tempo. - Flott matching som gjør oss godt, oppsummerte han etter treningskampen mot Ranheim G16 som endte med tap 1-6. Foto: Pål Haugbro

2000-tallet, er ikke produksjon av landslagsspillere en selvfølge.

— For norsk fotball er det viktig med sterke miljø i Trondheim, Bergen og Stavanger. Jeg er meget fornøyd med jobben som gjøres. Det er mange som satser, mener Finjord og legger til:

-Når den nye tribunen står ferdig til 2017-sesongen, vil det løfte klubben. De har mange frivillige rundt laget, og når Ørn reiser rundt, oppleves det som en klubb som har et godt apparat rundt seg.,

God matching

Nylig besøkte han Trondheims-Ørn og på treningsplanen denne kvelden sto kamp mot Ranheims gutter. Mot guttene er tempoet høyere, og selv om det ble 1-6-tap, beskriver trener Trond Nordsteien matchingen som utviklende. Landslagssjefen er enig.

Tempo: Ørn-trener Trond Nordsteien vil at spillerene utfordres på tempo. - Flott matching som gjør oss godt, oppsummerte han etter treningskampen mot Ranheim G16 som endte med tap 1-6. Foto: Pål Haugbro

— Å spille mot guttene gir god matching. Her har de også tatt inn banen litt og gjort betingelsene for kampen gode, sier Finjord fra sidelinja.Han mener det er mulig for norske klubber å ha god kvalitet på tilbudet, selv om forholdene ikke er som de han opplevde i Bayern München der landslagets Nora Holstad Berge spiller. Det er særlig på et område at fotballhverdagen for heltidsproffene i tysk liga skiller seg fra hverdagen til de beste norske spillerne.

— Internasjonalt blir vi utfordret på fysikken, og i Bayern trener spillerne to økter per dag. Her hjemme må vi være flinke med å optimalisere forholdene for våre spillere som har en annen hverdag med skole og jobb ved siden av. Samtidig må vi ha internasjonale referanser på hva som kreves i fotballen, sier Finjord.

- Hvilke betingelser ønsker du at norske elitespillere skal ha?

— Drømmen min for norsk kvinnefotball er at spillerne kan være fotballspillere i halvstilling og kombinere fotball med studier eller jobb, sier han.