– Ha, ha, «jævlig» fett!, sier Kofstad i en kommentar til Norsk Golf på telefon fra Sverige, hvor han spiller pro-am mandag.

— Jeg skal prøve å holde meg over ham også når han kommer tilbake, lover Kofstad, som gjorde et byks på verdensrankingen da han ble nummer to i en Challenge Tour-turnering i Sveits i helgen. Da rykket han fra 690. til 478. plass på verdensrankgen.

Den klatringen er likevel liten mot spranget han har tatt siden sesongen startet. Da var han bare nummer 1442. Tiger, som i en årrekke toppet listen, er nå nummer 559. Alle venter på hans neste comeback.

UTE AV TOPP 500: Tiger Woods er på 559. plass på verdensrankingen. Foto: NTB SCANPIX

Måtte trekke seg fra Europatouren

På grunn av ryggproblemer måtte Kofstad trekke seg fra Europatouren, og det som lignet en lysende karrère er blitt satt på vent. Nå prøver han i stedet å bygge seg opp igjen med spill i «1. divisjon", Challenge Tour. De 15 beste der rykker opp på Europatouren neste år.

I Sveits gikk det veldig bra, og 28-åringen innkasserte årets største premiepott, 142.000 kroner. Det brakte ham inn på niendeplass på rankingen, med 32.645 euro innspilt.

Denne uken fortsetter han i Belgia.

Kan få OL-plass

Ved sesongstart var det ikke mange som hadde regnet med å se en norsk golfer i OL. Ifølge Norsk Golf er imidlertid Kofstad bare én annenplass eller bedre før Rio-turen kan være i boks.

Som kjent er det deltagerbegrensinger på golfen i OL. Hvert land kan stille med maksimalt fire spillere. Slik sett er det mange foran Kofstad på verdensrankingen som er uaktuelle.

På kvinnesiden er Suzann Pettersen klar for deltagelse, mens Marianne Skarpnord ligger an til å ta den andre plassen.

Golf er tilbake på OL-programmet for første gang siden 1904.