Frankrike-Honduras 3–0

Målet som førte til teknologisk forbløffelse, kom like etter pause og ga fransk ledelse 2–0 Karim Benzema sendte ballen i mål via stolpen og Honduras’ keeper Noel Valladares. Ifølge mållinjekameraene.

Men var ballen over streken? Nei, ifølge det menneskelige øye. Nei, ifølge TV-kameraene og utallige repetisjoner fra like utallige vinkler.Ja, sa GLT, som er navnet på den nye tekniske oppfinnelsen som skal avgjøre slikt – utenfor enhver tvil. Goal Line Technology, som forkortelsen betyr, er en samling på 14 spesialkameraer, syv i hvert mål, som følger ballen i 4D, der ballens fart er den fjerde dimensjonen.

Barnesykdom?

Men ingen oppfinnelse, ikke hundre kameraer heller, kunne hindret at Frankrikes andre mål (det første kom på straffespark før pause, også det ved Benzema) ble et hett diskusjonstema.

All ny teknikk har barnesykdommer, var dette også et slikt tilfelle?

Arrangørene klarte jo ikke å spille nasjonalsangene heller.

Uansett – kampen var avgjort etter dette målet (som ble registrert som selvmål fra keeperen), for Honduras spilte også med ti mann etter at Wilson Palacios utvist i den situasjonen som ga straffe og 1–0. Attpåtil ble det 3–0 drøyt halvveis i annenomgangen, igjen ved Benzema.

Bittert for Honduras

Det var en kveld for bitre tanker fra Honduras’ spillere, som følte at utvisningen var altfor hard, at tidspunktene for de to første franske målene var svært uheldige (like før og etter pause) og at det andre målet ikke ville blitt godkjent under normale omstendigheter.

Men slik er det, alt skjer i et VM – sensasjoner (som Spanias 5–1 mot Spania og Costa Ricas 3–1 mot Uruguay), personlig lidelse (for eksempel