Kombinertløperen er igjen skadet i ankelen, og fikk etter samlingen i Torsby konstatert avrivning i akilleshælen og tetthetsbrudd i hælbeinet på den venstre foten.

Legen vil ikke

Selv var han innstilt på operasjon, men etter dagens undersøkelse hos landslagslegen, er planen en helt annen.

— Det blir ingen operasjon. Bruddet i hælen ansees som et lavrisiko tretthetsbrudd, og legen vil ikke operere bare for å operere. Da får jeg høre på ham, sier Moan.

Bismak

Han innrømmer at «friskmeldingen» ikke er helt uproblematisk.

— Jeg er lettet, men med en liten bismak. Jeg har vært i tilsvarende situasjon før, og vet at kroppen ikke er til å spøke med. Jeg får bare håpe at kroppen spiller på lag, og kan ikke annet enn å stole på apparatet rundt meg.

Reiser etter laget

Dermed hiver Moan seg rundt, og slutter seg allerede i morgen til resten av kombinertlandslaget som er på samling i Oberstdorf. Deretter reiser Moan videre sammen med langrennslandslaget til breen i Val Senales. Med seg i bagasjen har han fått en «ny bestekompis», som han kaller det selv.

— Hver dag gjennom hele sesongen skal jeg selvbehandle meg med ultralyd i tjue minutter. Det er vitenskapelig bevist at behandlingen setter i gang prosesser i kroppen som leger bruddet i hælen. Apparatet er min nye bestekompis, sier han.