Brækhus skadet foten etter et kraftig overtråkk kampen mot Jennifer Ratzke i København 30. november. Hun fortsatte likevel kampen, og vant til slutt klart på poeng.

Påfølgende MR-undersøkelse påviste tre brudd på oversiden av foten.

— Etter skaden holdt jeg beinet i ro i mange uker, ved hjelp av støtteskinne og krykker. Samtidig har jeg hele tiden holdt resten av kroppen godt i gang med styrketrening for overkroppen. Foten har blitt undersøkt av ortopediske eksperter i Oslo, og for noen uker siden fjernet jeg støtteskinnen og startet med svært forsiktig opptrening og rehabilitering av beinet i Berlin, forteller Brækhus i en pressemelding.

Cecilia Brækhus er allerede i gang med opptreningen etter operasjonen. Foto: Privat

Operert i Portugal— Under forsiktig trening med lav belastning merket jeg fortsatt tendenser til smerter i foten. Via de norske spesialistene Lars Engebretsen og Are Stødle ved Oslo Universitetssykehus, ble jeg anbefalt å kontakte Europas fremste ekspert på fot- og ankelskader, professor Niek van Dijk ved Amsterdam Medical Center, sier Brækhus.

Den norske boksestjernen forteller at den nederlandske professoren fant et kanskje flere år gammelt brudd i foten.

— En ny, grundig MR-basert undersøkelse hos ham avdekket også det som antagelig er et gammelt brudd, som trolig stammer fra min karriere som kickbokser. En skade jeg aldri har merket noe til før den nye oppstod. Rent konkret har bruddene ført til at noen småledd i midtfoten har kommet ut av stilling. Dette er ikke en vanlig idrettsskade, spesielt ikke i boksing. Men siden smertene kom tilbake, var ortopeden tydelig på sin anbefaling av operasjon, sier Brækhus.

Dermed ble det klart at Brækhus måtte under kniven, og noen dager senere ble inngrepet utført av Niek van Dijk, på den private idrettsklinikken i Porto.

— Jeg er lettet og kjempeglad for at operasjonen var vellykket. Jeg var til ny undersøkelse i går, og foten virker å være veldig bra nå. Bruddene har grodd godt, og leddene er tilbake i stilling. Nå må jeg være veldig forsiktig i ytterligere tre uker uten å belaste foten, men fortsetter å trene styrketrening for overkroppen, samt ulike former for fysikalsk behandling, sier hun.

BOKSEDRONNING: Cecilia Brækhus etter at hun vant over kroatiske Ivana Habazin i den historiske VM-kampen i København i september i fjor. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

– Alltid kjedeligBrækhus skal nå gjennom seks til åtte uker med rehabilitering, før opptrening mot kampform igjen kan begynne for fullt i april eller mai.

— Dette betyr at jeg definitivt ikke kan gå i ringen igjen på denne siden av sommeren. Tiden blir for knapp, og jeg har ikke hastverk. Jeg sikter meg nå inn mot en kamp i september/oktober som et tydelig og realistisk mål. Om dette blir en kamp i Norge eller i utlandet er foreløpig ikke avklart. Men jeg har ikke hastverk. Det viktigste er at jeg skadefri, og i enda bedre form enn før min forrige kamp, når jeg entrer ringen igjen, sier hun.

— Det er alltid kjedelig når en skade er mer omfattende enn det man tror og håper. Men jeg velger å se det offensivt og positivt: Antagelig er det dette inngrepet og avbrekket, med påfølgende grundig opptrening, som kan forlenge karrieren min med ytterligere ett til to år utover det jeg har planlagt. Jeg kommer garantert tilbake, mye sterkere, raskere og klokere enn før skaden, sier Cecilia Brækhus.

Boksedronningen står fortsatt uten promoavtale, etter at kontrakten med Team Sauerland gikk ut i februar.

– Vi har intet nytt å meddele om forhandlinger, men skal formidle nyheten med en gang det er noe nytt å fortelle, opplyser Brækhus-rådgiver Rune Brynhildsen.