Scoringer av Shkodran Mustafi og Bastian Schweinsteiger sikret en kontrollert seier for Tyskland mot Ukraina. Ukraina var farlig frempå, spesielt i første omgang med et par store sjanser, men utover i kampen var seieren i realiteten aldri truet.

— Tyskland imponerer ikke voldsomt, men vinner likevel åpningskampen fortjent. Mener å ha hørt akkurat de tingene i tidligere mesterskap, var Aftenpostens fotballekspert, Lars Tjærnås, sin dom over tyskernes åpningskamp.

— Tyskland gjorde det de trengte, men det er rom for forbedring, var Tyskland-legende Jens Lehmanns dom hos BBC.

Det tok 19 minutter før tyskerne tok ledelsen. Innlegget fra Toni Kroos traff hodet til Shkodran Mustafi, som stanget ballen i mål bak Ukrainas keeper.

Ukraina hadde fram til da vært farlig frempå, og også etter scoringen viste de at at Tyskland ikke skulle få seieren gratis.

Shkodran Mustafi jubler sammen med lagkameratene. Foto: AP

Headingen ved Yevhen Konoplyanka etter 26 minutter kunne fort sendt Ukraina à jour, men tyskerne har en verdensklassekeeper i Manuel Neuer som reddet mesterlig.Kommentar:

— Den er det klasse over

Ukraina fortsatte å produsere store sjanser, og kun et mesterverk av en redning fra Jerome Boateng hindret scoring. Skuddet fra Shevchuk gikk forbi Neuer, og Boateng måtte ta fram akrobatikk av ypperste kvalitet.

— Den er det klasse over, var dommen fra NRK-ekspert Tom Nordlie.

Ukraina satte ballen i mål før pause, men scoringen ble korrekt annulert for offside.

Heller meg enn ballen, tenkte Jerome Boateng, og sendte seg selv i nettet. Foto: Reuters

Tyskland ledet 1-0, men var nok ikke fornøyd med alle sjansene Ukraina hadde skapt i den første omgangen.Det kunne virke som Tyskland giret opp noe etter pause, og både Sami Khedira og Toni Kroos var farlig frempå med skudd like etter halvtid. Men målene uteble, og Ukraina var fortsatt farlig frempå. Tyskerne virket ikke like sikre defensivt som tidligere utgaver.

Tyskland kontrollerte

— Mye snakk om Özil og Kroos før kampen. Khedira har vært bedre enn begge så langt, var meldingen fra Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås, som fulgte kampen direkte sammen med våre lesere.

Etter hvert ble det mer og mer Tyskland, og Ukraina virket tomme. Det virket mindre og mindre sannsynlig at det skulle bli en utlikning fra Ukraina.

Andrè Schürrle kom inn mot slutten av kampen, og fikk en god mulighet til å sette inn 2-0, men avslutningen fra den tidligere Chelsea-spilleren skremte ingen.

Schweinsteiger med 2-0

Bastian Schweinsteiger var godt fornøyd med å sette spikeren i kista for Tyskland. Foto: AP

Mezut Özil kunne fort avgjort alene med keeper Pyatov, og like etter kunne Tyskland fått en rett i fleisen da de rotet det til i eget forsvar, men ingen av forsøkene endte i scoring.I det Ukraina sendte flere i angrep på jakt etter utlikning, åpnet det seg rom. Det utnyttet tyskerne. En mønsterkontring ble avsluttet av Bastian Schweinsteiger, som satte inn 2-0. – Jeg har bare spilt fem minutter så langt. Jeg vet ikke om jeg kan spille i 90 minutter eller 120 minutter. Det er veldig gøy at de andre blir så glad på mine vegne, sier Schweinsteiger ifølge TV 2.

— Av og til glemmer folk hvor vanskelig det er å komme tilbake, men for meg er det et veldig fint øyeblikk nå. Jeg mener jeg kan hjelpe laget, og håper at jeg kan spille mer utover mesterskapet.

– En Bastian Schweinsteiger er verdt sin vekt i gull, skrøt Tyskland-sjef Joachim Löw etter at 31-åringen scoret sekunder etter at han kom inn i sin 116. landskamp.

Dermed vant Tyskland kontrollert, men uten å skremme noen.