Bare Tora Berger (28) har fått grønt lys. Lillesøster Berger er, med sin verdenscupseier i Östersund, eneste kvinnelige norske skiskytter som er kvalifisert og tatt ut til individuelle OL-renn i Whistler Mountain.

Ingen andre er foreløpig i nærheten.

De syv er:

Julie Bonnevie-Svendsen (22): Seier i IBU-cuprenn, ingen verdenscup.

Liv Kjersti Eikeland (30): 20.-plass i verdenscupen.

Gro Marit Istad Kristiansen (31): 28.-plass i verdenscupen.

Ann Kristin Aafedt Flatland (27): To 31.-plasser som best i verdenscupen.

Solveig Rogstad (27): 33.-plass i verdenscupen.

Kari Henneseid Eie (27): 44.-plass i verdenscupen.

Anne Ingstadbjørg (30): 50.-plass i verdenscupen.

– Julie og Ann Kristin har vist på trening i sommer og høst at de går fort på ski, og de ligger nærmest et uttak. Blant de øvrige er det ganske mye jevnere, sier idrettssjef Per Arne Botnan til NTB.

Julie Bonnevie-Svendsen har vært fysisk nedkjørt og skadd i sommer og høst. Men sist helg vant hun et IBU-renn (sprint) i Obertilliach. Dagen derpå ble det femteplass på jaktstarten.

Også Flatland har vært syk i sesongstarten og kun gått tre individuelle verdenscuprenn. I tillegg er Solveig Rogstad satt tilbake av sykdom.

Rogstad, Flatland, Eikeland og Berger gikk Norge inn til femteplass og kvalifiserte stafettlaget til OL.

– Vi stiller med kvinnelig stafettlag i OL. Foruten Tora ligger Julie og Ann Kristin best an til den oppgaven. Men vi må ha ytterligere to løpere (en reserve), fastslår Botnan.

I Torino-OL 2006 endte Norge på femteplass med Tora Berger, Liv Grete Poiree, Gunn Margit Andreassen og Linda Grubben på laget.