Den lovende teknikeren Emil Hansson trener denne uken med Feyenoord, ikke Brann. Tenåringen har fått tillatelse til å dra på besøk til Rotterdam-klubben og skal trene der denne uken.

— Det var et ønske fra Emil, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt.

Hansson har flere ganger tidligere vært hos hollenderne for å trene og teste seg.

— Feyenoord har fulgt ham tett. Sånn situasjonen var nå, med lite spilletid her, var det greit at han fikk dra ned dit igjen. Så får vi se hva det blir ut av det, sier Soltvedt.

Takket nei til Twente

Han og Brann sa nei til å selge Hansson til en annen nederlandsk storklubb, Twente, i vinter.

Det tok Hansson og hans rådgivere som et klart tegn på at han ville satses på i Brann. Men det har blitt begrenset med spilletid på ham i sesongen, både under Rikard Norling og nyetrener Lars Arne Nilsen.

— Kan et salg bli aktuelt nå, Soltvedt?

— I denne omgang har vi ikke diskutert noe mer enn trening. Det er situasjonen nå.

Spillestil som passer Nederland

Hanssons agent, Stig Lillejord, har samme syn.

— Vi vet ikke om det kan komme en overgang ut av det til slutt, det er en lang vei å gå frem til det. Jeg ser ikke på dette som et prøvespill der han er nede for å spille seg til kontrakt, men han får prøve seg i et miljø som for ham er kjent og trygt. Feyenoord har ikke sett ham på lang tid og ønsker å se utviklingen han har hatt, sier Lillejord.

Han fortsetter:

— Det er en mulighet for Emil til å vise seg frem for en klubb han kjenner godt fra før. Denne uken er det snakk om et U-lag, så får vi se hva som skjer. Han har en spillestil som før har vist seg å passe i Nederland.

Emil Hansson har vært på banen i seks av Branns kamper denne sesongen.