TRONDHEIM (adressa.no): Han har slitt med spilletiden denne sesongen, og situasjonen for finske Riku Riski har ikke blitt enklere etter at Yann-Erik de Lanlay kom til klubben.

Riski har tidligere uttalt til adressa.no at han forholder seg til kontrakten med RBK, men at han også vet at det er andre klubber interessert.

— Utlandet eller RBK

— Ja, jeg har hørt litt, men det er ikke noe veldig konkret, så vidt jeg vet. Det er mer spekulasjoner, men det tenker jeg ikke på og jeg lar agenten min ta seg av det. Jeg fokuserer kun på RBK, sa han 29. juli, og understreket at hvis han forlater klubben, så blir utlandet neste:

— Rosenborg er den eneste klubben i Norge for meg.

IFK Göteborg interessert

Nå tyder mye på at utlandet blir neste stopp. Etter det adressa.no erfarer er svenske IFK Göteborg på banen, og konkret ønsker å hente den finske landslagsvingen.

Det skal være snakk om et seks måneders utlån, med opsjon på kjøp, og svenskene ønsker naturlig nok Riski så kjapt som mulig.

— Anvendelig spiller

RBK kommenterer aldri spillerlogistikk i mediene. Etter kjøpet av de Lanlay medgir Kåre Ingebrigtsen at konkurransen er større. Han har samtidig sagt at Riski er en anvendelig spiller, som kan brukes over flere plasser.

— Riku kan også spille indreløper og spiss, litt avhengig av hvilken motstander vi møter og om vi ligger lavere i banen. Vi har langt flere muligheter når vi har så bred dekning som vi har, sier Ingebrigtsen.