Styreleder i AaFK, Reidar Mjelde, sier til Sunnmørsposten i dag at klubben er inne i en økonomisk utfordrende situasjon.

Han sier det må gjøres grep før det er for seint. Men styreleder Bjarne Haagensen i Ålesund Fotball AS er ikke helt enig i fremstillingen av saken.

– Jeg må få lov til å dementere en del av de påstandene som kom fram i Sunnmørsposten fredag. Det planlegges ikke ytterligere kostnadsreduksjoner i AaFK på kort sikt, og det er overhode ikke snakk om lønnskutt for spillerne nå, sier Haagensen.

Han skjønner ikke hvordan slike påstander kan komme ut.

– Dette blir helt feil. Reidar Mjelde er styremedlem i ÅFAS i kraft av sin stilling som AaFKs styreleder, og som øverste leder i ÅFAS vet jeg hva jeg snakker om. Og vi har veldig god kontroll på både utgifter og inntekter, fastslår Haagensen.

Streng budsjettstyring

– Vi har streng budsjettstyring i ÅFAS, og årets budsjett ble satt opp med et stort underskudd. Men dette underskuddet blir mye mindre enn budsjettert, vi har i løpet av året klart å forbedre dette betydelig, takket være en god del kostnadssparende tiltak som allerede er utført.

Haagensen kaller oppslaget i Sunnmørsposten for «en krisemelding». Og som ikke har rot i virkeligheten.

– Vi planlegger ikke ytterligere kutt, og dette gjelder både i spillerstall, spillerlønninger og i administrasjonen. Hva som skjer neste år vet vi ikke, men takket være klubbens mange gode venner føler jeg meg trygg på at den økonomiske situasjonen er håndterbar også de nærmeste årene, sier Bjarne.

Han opplyser også at Sunnmørspostens oppslag førte til spekulasjoner og stor uro i spillerstallen.

Måtte snakke til spillerne

– Jeg vet at vår direktør måtte inn i garderoben til spillerne før fredagens trening for å forklare at situasjonen ikke var slik den ble beskrevet i Sunnmørsposten. Om AaFK-leder Reidar Mjelde faktisk har sagt alt det han er sitert på i avisa, så er dette feil, sier Haagensen.

– Det er vi ÅFAS som betaler regningene for fotballklubben, AaFK selv bidrar ikke med ei krone. Så dette vet jeg faktisk alt om , fastslår den karismatiske lederen av Ålesund Fotball AS.

Men han innser at neste års driftsbudsjett for AaFK kan bli stramt.

– Det vil nok skje, men å rope «ulv-ulv» før ulven er her, blir bare tull. Og fører til unødige spekulasjoner, fastslår Bjarne Haagensen.

Mjelde står bak det han har sagt

— Det Bjarne sier om året i år, er jeg helt enig i. Vi har god kontroll og ÅFAS (Ålesund Fotball AS) har gjort et veldig godt arbeid. Når jeg snakker om kostnadskutt, så snakker jeg om neste år. Vi har gjort tiltak, men vi ser utfordringer fram mot neste år og året etter. Det står jeg 100 prosent for, sier Reidar Mjelde til smp.no.

— Det er helt riktig at ÅFAS har kjøpt de kommersielle rettighetene av klubben mot å finansiere den sportslige satsningen. Men det er klubben som bruker pengene, og da er det klubben som må gjøre sparetiltak. Vi innser at det kan bli en utfordrende situasjon slik sponsormarkedet er, og da er det vår plikt å være økonomisk ansvarlig

— Jeg vil presisere at det aldri har vært aktuelt å be spillerne vi har i dag om å gå ned i lønn. Det er snakk om å være bevisst på hvilke spillere vi signerer, slik det kan være muligheter for å redusere det totale lønnsbudsjettet.