Rosenborg har den siste uka fått to bud på Start-spissen Matthias Vilhjalmsson avvist.

Ifølge danske Ekstra Bladet skal RBK også være involvert i «budkrig» om Haugesunds Christian Gytkjær.

foto
Christian Gytkjær er aktuell for Rosenborg. Foto: NTB Scanpix/Mats Torbergsen

De tidligere Rosenborg-spillerne Karl-Petter Løken, Mini Jakobsen og Steffen Iversen – alle med mange scoringer i egen karriere – klarer ikke skille de to spissene veldig tydelig på nivå. Men begge er foran lånespilleren Tomas Malec. LES OGSÅ: Malec skjønner ikke hvorfor RBK byr på andre spisser

Gode treninger i RBK

Den som har lettest for å peke ut sin favoritt er Steffen Iversen. CMore-eksperten tror Gytkjær hadde vært den beste signeringen – og at han hadde løftet seg av å havne på treningsfeltet til RBK.

foto
Rosenborg har lagt inn bud på Matthias Vilhjalmsson. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix

— Skulle jeg valgt en av disse tre, hadde jeg tatt Gytkjær. Han har det lille ekstra. Og jeg tror han har det som skal til for å ta nivået litt kjappere enn de to andre, mener Iversen.Han mener dansken står bra til RBKs måte å spille fotball på.

— Rosenborg kommer mye rundt på sidene, dobler på kant og slår tidlige innlegg. Da passer Gytkjær godt. Han er en målsnik, det er det ingen tvil om, slår «Litj-Ivers» fast.

— Gytkjær har vært god over tid, og i det siste har han våknet til igjen. I Rosenborg hadde han også fått bedre trening, blitt holdt mer på tå hev sånn at han hadde sett mer våken ut også. Han hadde nok fått et lite treningssjokk, mener Iversen.

— Det er godt nivå på treningene i Rosenborg. De er krevende, men morsomme. Og når det er morsomt, er det ok å bli sliten, sier Steffen Iversen.

Mini med knapp på Vilhjalmsson

RBKs førstevalg på topp, Alexander Søderlund, står med 14 mål på de 16 kampene denne sesongen. Vilhjalmsson har sju på de 14 han har spilt for middelhavsfareren Start. Gytkjær har en noe svakere statistikk denne sesongen; fem på 16. - Begge har vist at de holder et godt nivå i norsk fotball. De er gode i feltet og best på lag som fungerer godt. Gytkjær har hatt en litt tyngre sesong i år, men er normalt en garantist for mål, mener Løken, som synes det er vrient å velge den eller andre.

foto
Mini Jakobsen.

Mini Jakobsen holder Vilhjalmsson som et marginalt bedre valg.— Tror kanskje jeg ville gått for ham. Han har kanskje et lite knepp til han kan ta ut om han havner i et bedre lag, sier Mini.

— Men de er ganske jevngode. Gytkjær har jo en god forbindelse med (Alexander) Søderlund og har absolutt levert godt, legger han til.

— Malec bra, men ikke bra nok

Hverken Løken eller Mini har latt seg begeistre altfor mye av Tomas Malec, som har vært Søderlunds backup så langt.

— Malec har vist at han ikke er mer enn ok. Han fungerer ok når laget er bra og det blir mange situasjoner i feltet. Men det er ikke europeisk nivå på ham, konstaterer Løken.

— Malec stiller nok bak de andre to. Det er en bra spiller, men han holder ikke det nivået som RBK ønsker, sier Mini.