Alexander Kristoffs lagkamerat i Katjusja, Jurgen Van den Broeck, trekker seg fra Tour de France etter at brakk skulderen på onsdagens 11. etappe.

Den belgiske rytteren var en av flere som måtte i asfalten på etappen fra Carcassonne til Montpellier som var preget av mye sidevind.

Jurgen Van den Broeck gir seg midt i Tour de France. Foto: NTB Scanpix / Arkiv

Van den Broeck kom seg i mål 3 minutter og 50 sekunder bak Peter Sagan, som vant etappen, men siden viste det seg at Katjusja-rytteren har pådratt seg et brudd i høyre skulder. — Det er tøft for meg. Legene sier bruddet trenger noen uker på å gro, men jeg kommer til å trenge mer tid mentalt, ettersom jeg har hatt mye uflaks også tidligere i karrieren. Jeg synes det er utrolig trist at jeg ikke kan hjelpe Katjusja i fjellene , sier Van den Broeck.

— Det var veldig nervøst i begynnelsen. Jeg kjempet for posisjonen min i feltet. Etter en venstresving gikk noe galt for en annen rytter. Han traff forhjulet mitt, og jeg stupte over sykkelen, forklarer belgieren.

— Jeg fikk ikke panikk med en gang, men da jeg begynte å sykle igjen hadde jeg store smerter i skulderen. Etter etappen viste røntgenbildene at skulderen er brukket.

Van den Broeck har tidligere blitt nummer tre (2010) og fire (2012) i sammendraget i Tour de France. (©NTB)