Brann-trener Rune Skarsfjord har kunnet starte med de samme elleve spillerne i alle de fire seriekampene som er spilt. Nå er det slutt på det privilegiet. En karantene på Christian Kalvenes tvinger Skarsfjord til å gjøre den første endringen hittil. Det blir definitivt ikke den siste.

– Det er bare å venne seg til det med en gang, og vi har snakket om det. Vi blir nødt til å bruke hele stallen utover, sier Skarsfjord.

– Samme elleveren har gitt suksess

Han er ikke i tvil om at det var til det gode for laget at startoppstillingen forble uforandret fra og med serieåpningen til og med kampen mot Haugesund forrige uke.

– Det har vært et suksesskriterium å starte med den samme elleveren i de fire første kampene. Manchester United kan rullere hele tiden, de har 20 verdensklassespillere. Lag i eliteserien har sjelden det, sier Skarsfjord.

Samtidig er han trygg på at spillerne som har fått lite spilletid i sesonginnledningen, vil være klar når sjansen kommer.

– De må være klar, for nå får de utfordringene rett i ansiktet. Det er sikkert noen som har følt seg litt utenfor, men i mai måned får vi bruk for alle, sier Skarsfjord

Når Molde kommer til Stadion mandag, kan det ses på som starten på en periode med svært tøft kampprogram. Forutsatt at rødtrøyene unngår en cupblemme som den mot Fyllingen i fjor, ser de neste fem ukene slik ut:

Mandag 25. april: Molde (serie, h)

Søndag 1. mai: Tertnes (1. runde NM, b)

Lørdag 7. mai: Vålerenga (serie, h)

Onsdag 11. mai: 2. runde NM

Mandag 16. mai: Start (serie, h)

Torsdag 19. mai: Strømsgodset (serie, b)

Søndag 22. mai: Odd Grenland (serie, h)

Onsdag 25. mai: 3. runde NM

Søndag 29. mai: Tromsø (serie, b)

– Må rullere

Ni kamper på fem uker er mye, spesielt for et lag som har en tynnere stall enn de fleste andre.

– Ser du for deg at du vil måtte hvile etablerte spillere i seriekamper, Skarsfjord?

– Jeg håper ikke at vi kommer i en slik situasjon. Men i mai-perioden vil det handle om å holde alle i gang. Vi må rullere litt på kampbelastningen, svarer treneren.

Spesielt i cupkampene vil det nok åpne seg muligheter også for ungdommene på Branns talentliste: Kjetil Kalve, Eirik Birkelund, Lars Henrik Skage, Kristoffer Barmen og keeper Øyvind Øvretveit.

– De kommer helt sikkert til å spille i år, det er jeg helt overbevist om, sier Skarsfjord.

Røper ingenting om keeperplassen

Påskeaften trente Brann med solid intensitet i nydelig solskinn på Nymark-gresset. Skarsfjord vil som vanlig ikke røpe noe om laget til Molde-kampen, men trolig blir Chukwuma Bentley Akabueze valgt framfor Bjørnar Holmvik på venstrekanten. Yaw Amankwah tar suspenderte Christian Kalvenes plass i midtforsvaret, mens kampen om keeperplassen fremdeles synes åpen.

– Jeg har begynt sesongen bra, og håper jeg spiller. Jeg har ikke fått signal om noe, sa Håkon Opdal etter dagens økt.

— Jeg er en ambisiøs keeper og ønsker å spille. Jeg har som mål å være nummer én. Det var derfor jeg kom til Brann, sa konkurrent Piotr Lecielewski til bt.no i går.